InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

В Івано-Франківську військового засудили до двох років ув’язнення за втечу з місця служби.

У Івано-Франківську прокуратура домоглась тюремного ув’язнення для контрактника, який самовільно залишив місце служби на початку повномасштабного вторгнення.

Суд першої інстанції призначив військовому іспитовий термін, однак прокуратура подала апеляцію, яку задовольнив суд та призначив йому два роки тюрми, пишуть Версії з посиланням на Zaxid.net.

У Івано-Франківську прокуратура домоглась тюремного ув’язнення для контрактника, який самовільно залишив місце служби на початку повномасштабного вторгнення. Суд першої інстанції призначив військовому іспитовий термін, однак прокуратура подала апеляцію, яку задовольнив суд та призначив йому два роки тюрми.

Як вказано у вироку Івано-Франківського апеляційного суду, уродженець Житомирської області проходив військову службу за контрактом у військовій частині Нацгвардії у званні солдат. На початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, військовий не прийшов на службу та ухилявся від проходження служби до 3 травня 2022 року, аж поки сам не прийшов у військову частину.

Військового судили за самовільне залишення місця служби в умовах воєнного стану. Наприкінці травня 2022 року Івано-Франківський міський суд звільнив солдата від тюремного ув’язнення та призначив два роки іспитового терміну.

Прокурор не погодився з вироком суду та подав апеляцію. Прокурор наголошував, що суд першої інстанції не надав належної оцінки тому, що «солдат добровільно уклав контракт про проходження військової служби, проте у критичний для держави та українського суспільства час він залишив місце служби». Також прокурор наголосив, що військовий повернувся до місця служби тільки після відкриття кримінальної справи та оголошення його в розшук.

У матеріалах справи вказано, що, згідно ВЛК від 8 грудня 2022 року (після того, як солдат втік та повернувся у частину), у військового діагностовано, зокрема, стійкі виражені змішані розлади особистості з переважанням шизоїдних рис та схильністю до частих патологічних реакцій. За висновками ВЛК, він є непридатним до військової служби з виключенням з військового облік.

На думку суду, погіршення стану здоров’я обвинуваченого та виникнення у нього стійких психічних розладів унаслідок проходженням військової служби, а також щире каяття, є обставинами, які пом’якшують покарання.

Дослідивши матеріали справи, апеляційний суд частково задовольнив скаргу прокурора та ухвалив новий вирок, у якому солдату призначили два роки тюрми. Вирок апеляційного суду набирає законної сили з моменту його проголошення, та може бути оскаржений до Верховного Суду протягом трьох місяців.

Источник: versii.if.ua

EOS демонструє бойові можливості унікальної мобільної системи для боротьби з дронами.

EOS демонструє бойові можливості унікальної мобільної системи для боротьби з дронами.

EOS Defense Systems USA продемонструвала свою передову дистанційну збройову станцію R600 на проекті армії США Project Convergence Capstone 4 (PC-C4), який проходив 15-20 березня в Національному навчальному центрі у Форт-Ірвіні, Каліфорнія.

InternetUA -
Наслідки НЕГОДИ у Запоріжжі ліквідовували вночі та вдень, ПІДПІЛЬНА зброярня - День Підсумки 16.

Наслідки НЕГОДИ у Запоріжжі ліквідовували вночі та вдень, ПІДПІЛЬНА зброярня - День Підсумки 16.

Повалило 60 дерев, пошкодило 5 автівок та автобус: наслідки негоди у Запоріжжі Більше 10 тисяч абонентів у Запорізькій області залишились без світла Запоріжець викидав будівельне сміття у водойму в Запоріжжі Підпільний цех із виготовлення боєприпа...

Телеканал TV5 -

Позиція Галичини. Мобілізація: що змінить новий занон?

Позиція Галичини. Мобілізація: що змінить новий занон?

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram: 16 квітня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу #ПозиціяГаличини п...

Галичина -

Чому Україну не захищають як Ізраїль? Допомога від США, мирний план Ердогана - Діалоги з Портниковим.

Чому Україну не захищають як Ізраїль? Допомога від США, мирний план Ердогана - Діалоги з Портниковим.

Понад 300 ракет і безпілотників – Іран вперше атакував Ізраїль зі своєї території. 99% дронів вдалося знищити ще до того, як вони досягли повітряного простору країни, стверджують Ізраїльські сили оборони. У свою чергу, президент США Джо Байден ска...

Радіо Свобода -

«КІСТКИ ЗАЛИЛИ БЕТОНОМ». Будівництво на місці драмтеатру у Маріуполі - Новини Приазов’я

«КІСТКИ ЗАЛИЛИ БЕТОНОМ». Будівництво на місці драмтеатру у Маріуполі - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада продовжує вести будівельні роботи у маріупольському драмтеатрі. Про це на початку квітня повідомила міська рада Маріуполя. За даними місцевої влади, від театру, який пам’ятають маріупольці, залишилася лише фронтальна сті...

Новини Приазов'я -

НОВИНИ. Випуск за 16 квітня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 16 квітня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 1

Кожна зустріч має сенс

Кожна зустріч має сенс

НТА 1