InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

США змінили маршрути своїх дронів після інциденту в Чорному морі.

Сполучені Штати вирішили спрямовувати свої розвідувальні безпілотники над Чорним морем далі від Криму після зіткнення російського винищувача з американським дроном. Це обмежує здатність США збирати розвіддані.

Про це пише CNN із посиланням на високопоставленого американського військового чиновника.

Після інциденту, який стався на початку цього місяця, США почали запускати дрони далі на південь і на більшій висоті над Чорним морем, ніж раніше. Тобто тепер вони літають далі від повітряного простору навколо тимчасово окупованого Криму.

Американський посадовець зазначив, що такі зміни у маршрутах знижують якість розвідувальних даних, які дрони можуть зібрати. Він також додав, що супутники-шпигуни можуть певною мірою компенсувати це, але вони перебувають над цілями менше, що дає нижчу ефективність порівняно з безпілотниками.

Нові маршрути, за словами джерел CNN, є частиною зусиль, «щоб не бути надто провокаційними» й уникнути будь-яких інцидентів, які можуть перерости у прямий конфлікт із російськими військами.

Посадовець сказав, що польоти безпілотників «поки що» продовжуватимуться у такий спосіб, але додав, що вже є «апетит» повернутися до маршрутів ближче до окупованої росією території України.

Після зіткнення винищувача рф з американським безпілотником у США запевняли, що продовжать літати в міжнародному повітряному просторі. Однак за новими маршрутами ці польоти розташовані на відстані понад 40 морських миль (74 км) від українського узбережжя, а не 12 морських миль (22 км), які є межею повітряного простору країни.

Источник: hromadske.ua

США хочуть заборонити безпілотники Mavic китайської компанії DJI.

США хочуть заборонити безпілотники Mavic китайської компанії DJI.

Влада США вважає безпілотники китайської компанії DJI, яка домінує на ринку комерційних і споживчих дронів, загрозою національній безпеці. Конгрес розглядає законодавство про їх заборону, що спонукає виробника до розгортання лобістської кампанії.

InternetUA 1
На Самбірщині перекривають дорогу державного значення «Мостиська – Самбір –Борислав»️.

На Самбірщині перекривають дорогу державного значення «Мостиська – Самбір –Борислав»️.

Блокада відбувається у Бісковичах через те, що шляховики не завершили там капітальний ремонт, який розпочали ще у 2020 році. Зазначимо, що відрізок дороги Самбір – Бісковичі – Викоти – Воля Баранецька знаходиться у аварійному стані з 2012 року.

ЛМН 1

МІЙ ВРОЖАЙНИЙ РІК: НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ВПО ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ ДЛЯ ГОРОДНИЦТВА.

МІЙ ВРОЖАЙНИЙ РІК: НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ВПО ОТРИМАЛИ ДОПОМОГУ ДЛЯ ГОРОДНИЦТВА.

НАТАЛІЯ ШМУРІКОВА - голова ГО Центр Стратегічних Ініціатив, керівниця проєкту "Мій врожайний рік" НАТАЛІЯ САВІЦЬКА - координаторка проєкту "Мій врожайний рік " TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької ...

Телеканал Хмельницького -

ЩОБ ВЕЛИКОДНІ СВЯТА ПРОЙШЛИ БЕЗПЕЧНО: ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ У ХРАМАХ ВІД ДСНС.

ЩОБ ВЕЛИКОДНІ СВЯТА ПРОЙШЛИ БЕЗПЕЧНО: ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ У ХРАМАХ ВІД ДСНС.

ДМИТРО КЛІМОВ-заступник начальника відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Хмельницькій області TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінн...

Телеканал Хмельницького -

Житомиряни розповіли чи потрібно створити в Україні зоополіцію.

Житомиряни розповіли чи потрібно створити в Україні зоополіцію.

Петиція про створення у структурі Національної поліції України підрозділу зоополіції набрала понад 25 тисяч голосів. Кабінет Міністрів України, розглянувши її, відповідним листом 24 квітня 2024 року повідомив, що на сьогодні це є недоцільним. Чи п...

Телеканал СК1 -

З Гуляйполя евакуюють людей

З Гуляйполя евакуюють людей

Запорізькі поліцейські допомагают жителям прифронтових громад виїхати у безпечні місця. Правоохоронці евакуюють мешканців Гуляйполя до Запоріжжя. Цього разу виїхати з небезпечного міста погодилась 77-річна пані Раїса. Втім, попри постійні обстріли...

Телеканал TV5 -

Потрібно розділяти тих, хто за кордоном - Людей вже не повернути? ЛОПАЧАК.

Потрібно розділяти тих, хто за кордоном - Людей вже не повернути? ЛОПАЧАК.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Якщо ви такі «300 паспортанців», блокуєте дипломатичну установу у Варшаві - а де ви були, коли вашій країні була потрібна допомога, коли була блокада кордону? Де ваша активн...

НТА 2

Нові ідеї чи романтика: гороскоп на 26 квітня для всіх знаків зодіаку.
Знайдіть мітлу: хитра головоломка для найуважніших
На фронті загинула журналістка Алла Пушкарчук
Трамп відпочиває: очільник МЗС Польщі розказав, як можна завершити війну за 5 хвилин.
У Грозному масово отруїли футболістів «Сочі» перед вирішальною грою з місцевим «Ахматом».
Adobe представила штучний інтелект, який значно покращує якість відео.
«Наслідує власну тактику у Сирії» : в ОБСЄ прокоментував повторні удари армії РФ по цивільних в Україні.
У Польщі готують зміни у законодавстві щодо проживання українців – у зв’язку з мобілізацією.
Директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова про здоров’я військовослужбовців і те, як привести процедури до тями.
Для ворога настають дуже складні часи, бо ми отримаємо і ATACMS, і Storm Shadow.