InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Як зробити, щоб речі у шафі приємно пахли: секрет п’ятизіркових готелів.

Дістаючи сезонний одяг із шафи, можна відчути, що навіть добре випрані речі стали пахнути затхлістю. Часто не допомагають і кондиціонери для білизни, аромат яких швидко вивітрюється.

Щоб одяг та білизна мали приємний запах навіть після тривалого зберігання у шафі, достатньо використати кілька лайфхаків. OBOZREVATEL дізнався секрети п’ятизіркових готелів, які надовго забезпечать аромат свіжості.

Засушена лаванда

Поклавши у шафу букетик засушеної лаванди, ви забезпечите речам ніжний та відчутний аромат протягом довгого часу. Крім того, що лаванда – ідеальний природний ароматизатор, це ще й дієвий засіб, який захистить ваші речі від молі.

Мило

Старий добрий спосіб – ще наші бабусі клали у шафи брусок відкритого мила. Є кілька варіантів, як це краще зробити:

  • натерти на терці мило, розділити його на кілька порцій та покласти у різні кутки шафи;
  • покласти один або кілька брусків на полички.

Варто зауважити, що слід регулярно, приблизно раз на тиждень, змочувати мило водою, адже воно швидко засихає. Кілька крапель води з пульверизатора миттєво підсилять аромат.

Ефірна олія

Змочіть серветку кількома краплями улюбленої ефірної олії, покладіть її на блюдце, а блюдце поставте на поличку у шафу. Це дуже ефективний лайфхак, одяг довго матиме відчутний аромат.

Спеціальні саше

У відділах побутової хімії та у спеціалізованих магазинах можна купити саше, які кладуть біля одягу у шафах. Вибір ароматів дуже різноманітний – від трав’яних до квіткових і цитрусових.

Мішечок із травами

Якщо вам подобається аромат польових квітів і трав, можна зробити чудовий ароматизатор. У невеликий мішечок кладемо сухоцвіття та лишаємо його на поличці. Мішечок можна зробити з тканини або марлі.

Підійдуть наступні рослини:

  • меліса
  • м’ята
  • ромашка
  • лаванда
  • гвоздика
  • розмарин
  • чебрець

Ароматизатор своїми руками

Спосіб 1. Можна виготовити свій ароматизатор, використавши спирт та ефірні олії. Рецепт дуже простий. Знадобиться маленький флакон, у який слід надити 20 мл спирту та 10-15 крапель ефірної олії. Якщо вам подобається запах гвоздики, можна додати і кілька сухоцвіть.

Спосіб 2. Часто використовують і ароматичні серветки. Беремо кілька сухих серветок та капаємо на них ефірною олією. Звертаємо серветку у форму конуса і ставимо її у склянку. На дно склянки радять також налити трохи парфумованої води.

Источник: soc.obozrevatel.com

Платформу соціальних мереж X заблоковано в Пакистані.

Платформу соціальних мереж X заблоковано в Пакистані.

Міністерство внутрішніх справ Пакистану заявило наразі, що заблокувало доступ до платформи соціальних мереж X приблизно під час виборів у лютому з міркувань національної безпеки, підтверджуючи давно підозрювану зупинку.

InternetUA -
Російські хакери зруйнували управління системою водопостачання в Техасі.

Російські хакери зруйнували управління системою водопостачання в Техасі.

Хакери опублікували в Інтернеті відео маніпуляцій міськими системами контролю води та сусіднім містом, показуючи, як вони скидають елементи керування. У відео на платформі обміну повідомленнями Telegram вони назвалися Cyber ​​Army of Russia Reborn...

InternetUA -
Наступ чи оборона? До чого готується армія РФ на півдні? - Новини Приазов’я.

Наступ чи оборона? До чого готується армія РФ на півдні? - Новини Приазов’я.

Росія наприкінці весни або влітку може піти у наступ відразу на чотирьох напрямках - у Донецькій, Луганській, Херсонській і Запорізькій областях. Про це нещодавно повідомило британське видання Financial Times із посиланням на українських та західн...

Новини Приазов'я 1

УГКЦ не будуватимуть каплицю у сквері біля озера, але хочуть поруч.

УГКЦ не будуватимуть каплицю у сквері біля озера, але хочуть поруч.

У сквері біля озера не будуватимуть, але хочуть поруч — на власній приватній території. Іванофранківці зустрілися з представниками УГКЦ, аби дійти компромісу щодо будівництва каплиці у зеленій зоні. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити го...

Галичина 1

«Від стресу не впізнала власну доньку». Як Чернігів пережив ранкові обстріли  / hromadske

«Від стресу не впізнала власну доньку». Як Чернігів пережив ранкові обстріли / hromadske

О 9-й ранку 17 квітня росіяни випустили 3 ракети «Іскандер» по Чернігову. Наразі відомо про 17 загиблих людей, ще понад 60 отримали поранення. Від ракетного удару постраждали об'єкти цивільної та соціальної інфраструктури. Зокрема, є пряме влучанн...

Громадське Телебачення 5

ДОПОМОГА УКРАЇНІ ТА РАДА УКРАЇНА - НАТО: НЕВЖЕ ПИТАННЯ З ППО ЗРУШИТЬ З МЕРТВОЇ ТОЧКИ?.

ДОПОМОГА УКРАЇНІ ТА РАДА УКРАЇНА - НАТО: НЕВЖЕ ПИТАННЯ З ППО ЗРУШИТЬ З МЕРТВОЇ ТОЧКИ?.

ВАЛЕРІЙ ДИМОВ, керівник ГО "Центр стратегічних комунікацій "Форум", політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного втор...

Телеканал Хмельницького -

Про головне в деталях М.Палійчук. Наповннення обласного бюджету та перспективи змін у лісовій галузі

Про головне в деталях М.Палійчук. Наповннення обласного бюджету та перспективи змін у лісовій галузі

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 2

В Жовкві незабаром стартує Zhovkva Cup Race - 2024

В Жовкві незабаром стартує Zhovkva Cup Race - 2024

11-12 травня мальовниче місто Жовква знову стане епіцентром українського велоспорту, адже тут вдруге відбудеться чемпіонат України з велоспорту на шосе за трековою програмою, який вже за рік свого існування здобув статус легендарного. Детальніше п...

ЛМН 1