InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Розслідування щодо аварій на «Північних потоках» ще тривають, але росія вже вимагає розпочати нове.

Данія, Німеччина та Швеція ще не завершили свої розслідування щодо проривів на газопроводах «Північний потік». Проте росія вже вважає їх упередженими та вимагає розпочати нове.

Про це пише Reuters та йдеться в резюме засідання Ради безпеки ООН, що відбулося 21 лютого.

росія скликала це засідання з проханням «розпочати незалежне міжнародне розслідування», оскільки сумнівається в неупередженості тих, які зараз проводяться. Делегація рф посилалася на американського журналіста Сеймура Герша, який стверджує, що американські водолази влітку 2022 року заклали під «Північний потік» вибухівку, яку через три місяці активували норвежці.

Водночас три країни, які проводять розслідування, в спільному листі повідомили Радбез ООН, що «російська влада поінформована про поточне розслідування». Попереднє розслідування показало, що пошкодження трубопроводів спричинили «потужні вибухи», ймовірно, викликані диверсією.

«На цю мить неможливо сказати, коли вони будуть завершені. Влади Данії, Німеччини та Швеції вели діалог щодо розслідування витоку газу, і діалог продовжуватиметься у відповідному обсязі», — йдеться в листі.

Представник від США Джон Келлі назвав засідання «явною спробою російської федерації відвернути увагу від наслідків її незаконного та повномасштабного вторгнення в Україну», що обговорюватиметься Генеральною Асамблеєю ООН кілька днів, починаючи з 22 лютого.

«Це не перший випадок, коли Москва використовує своє місце в Радбезі ООН для посилення теорій змови з інтернету», — зазначив він, підкресливши, що звинувачення в причетності Сполучених Штатів до диверсій на трубопроводах є неправдивими.

Про прориви на «Північних потоках»

Представники Данії та Швеції 27 вересня 2022 року повідомили про виявлення двох витоків на газопроводі «Північний потік 1» у Балтійському морі лише за кілька годин після подібної аварії на газопроводі «Північний потік 2». А через два дні стало відомо ще й про четвертий витік. Обидва російські газопроводи є важливими для транзиту газу з рф.

У «Північного потоку 1» постраждали обидві нитки: одна — у морській економічній зоні Данії, а друга — у Швеції. Два витоки були дуже близько один до одного. Водночас у «Північному потоці 2» падіння тиску зафіксували на одній нитці.

Вимірювальні станції у Швеції та Данії зареєстрували сильні підводні вибухи в тому самому районі, де стався витік газу з газопроводів.

У Німеччині та ЄС запідозрили, що причиною витоку є диверсія. У Євросоюзі попередили, що будь-яке навмисне порушення європейської енергетичної інфраструктури є абсолютно неприйнятним, тому на це потрібно рішуче відповісти.

Згодом росія звинуватила у вибухах Велику Британію, а в Лондоні ці звинувачення відкинули та назвали їх неправдою «епічного масштабу».

У листопаді минулого року шведська прокуратура знайшла сліди вибухівки на місці вибухів на газогонах «Північний потік 1» та «Північний потік 2». Це підтверджує, що ці інциденти були диверсією.

Источник: hromadske.ua

Трирічне дослідження молодих зірок за допомогою «Хаббла» НАСА вступає у нову фазу.

Трирічне дослідження молодих зірок за допомогою «Хаббла» НАСА вступає у нову фазу.

У рамках найбільшої та однієї з найбільш амбітних програм космічного телескопа "Хаббл" команда вчених та інженерів протягом трьох років збирала інформацію про майже 500 зірок.

InternetUA -
Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші.

Прем’єр Бельгії: Деякі євродепутати поширювали роспропаганду за гроші.

Прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо на тлі викриття проросійської мережі впливу в ЄС заявив, що деяким депутатам Європейського парламенту платили за поширення російської пропаганди.

InternetUA -
Німеччина хоче прискорити закупівлю зброї в межах реформування оборонної галузі.

Німеччина хоче прискорити закупівлю зброї в межах реформування оборонної галузі.

Міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек дав зрозуміти, що Берлін планує прискорити затвердження закупівель озброєнь та забезпечити більшу визначеність у плануванні великих контрактів.

InternetUA -
На Прикарпатті пролунав  «Дзвін пам'яті»

На Прикарпатті пролунав «Дзвін пам'яті»

Вшанувати полеглих у російсько-українській війні. В Івано-Франківську традиційно, наприкінці місяця, пролунав “Дзвін пам'яті”. Аби віддати шану прикарпатським Героям, у Меморіальному сквері, зібрались родини загиблих захисників та представники міс...

Галичина 1

Депутати Коломийської міської ради зібрались на сесію.

Депутати Коломийської міської ради зібрались на сесію.

Депутати Коломийської міської ради звернулися до голови правління Укрзалізниці, а також до міністра транспорту Румунії та національної компанії пасажирсько-залізничного транспорту Румунії та до міської ради Сігету і Сучави. Мета – здійснення заліз...

НТК 1

Про головне в деталях. М. Лазарович. Про історію Легіону українських січових стрільців

Про головне в деталях. М. Лазарович. Про історію Легіону українських січових стрільців

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

«Б’ють хаотично, щоб ми пам’ятали, що за 2 кілометри – окупація».

«Б’ють хаотично, щоб ми пам’ятали, що за 2 кілометри – окупація».

Російські війська обстріляли головний корпус державного університету в Херсоні вранці 28 березня. Внаслідок обстрілу в будівлі частково зруйновані зовнішні стіни, вибиті десятки вікон. У навчальних аудиторіях пошкоджені меблі, освітні матеріали та...

Новини Приазов'я -

День здоров'я 2024

День здоров'я 2024

"День здоров'я”. В середмісті Івано-Франківська мешканців безкоштовно консультували медики. Усі охочі мали змогу виміряти тиск і цукор, а також зробити тести на інфекційні недуги. Акцію організували до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. _ ...

Галичина -

Прикарпатців запрошують долучитися до масового висаджування дерев.

Прикарпатців запрошують долучитися до масового висаджування дерев.

Прикарпатців запрошують долучитися до масової висадки дерев. Організовує акцію наш земляк Петро Тимків спільно з благодійною організацією «Добро.Дій». Дуби садитимуть у селі Бортники Тлумацької міської громади. Долучатись можна особисто, сім'ями т...

НТК -

У рівненському ТЦК і СП призначили перевірку після скандального відео із військкомом.
Через відео з «начальником ТЦК Рівненщини» проведуть перевірку - Сухопутні війська ЗСУ.
Дощ та пориви вітру: прогноз погоди по Київщині на 29 березня.
Професії, за якими нададуть бронювання від мобілізації.
У мережі спалахнув скандал з начальником ТЦК Рівненщини: ЗСУ відреагували.
Анастасія Приходько вперше прокоментувала трагедію в Трускавці і назвала причину смерті свого концертного менеджера Григорія Красницького.
У Старому Самборі автомобіль збив двох 10-річних дівчат на самокаті, одна загинула.
Танки ще однієї країни виявилися непридатними для війни в Україні.
Військовослужбовці і казино: які потрібно ввести обмеження для грального бізнесу на час воєнного стану?.
Повернувся на щиті: у боях на Запоріжжі загинув захисник із Закарпаття.