InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Голлівуд та музична індустрія готуються до заборони TikTok.

Девід Ма, кінорежисер із Брукліна, ніколи не мав грошей, щоб піти в кіношколу. І хоч він любив знімати фільми, він був переважно закритий від тих можливостей, які були зарезервовані для великих режисерів із голлівудськими зв’язками. Потім з’явився TikTok.

Ма приєднався до додатку у 2020 році й одразу зібрав прихильників завдяки своєму унікальному режисерському стилю. Керівники студії та голлівудські авторитети помітили це, і раптом Ма отримала посаду режисера. Вся траєкторія його кар'єри змінилася.

«Я ніколи не був на радарі в таких місцях, як Netflix, HBO Max або Paramount», — сказав він. «Оскільки я міг створити роботу на платформі, моя робота дійшла до керівників студій і відділів маркетингу. TikTok дозволив мені побудувати цю мережу, не маючи списку чи резюме».

Відколи уряд США востаннє розглядав заборону TikTok у 2020 році, додаток перетворився з соціальної платформи, що підтримує надійну екосистему творців контенту та малого бізнесу, до центру розваг, перевертаючи структури влади Голлівуду та переписуючи правила розважального ландшафту. Заборона зараз загрожує не засобам існування найбільших зірок TikTok і тисячам малих підприємств, вона може завдати потужного удару по індустрії розваг, змусивши кіностудії, звукозаписні компанії, кастинг-директорів, голлівудських агентів і акторів радикально змінити спосіб, у який вони роблять бізнес.

TikTok — це найбільш демократизована контент-платформа, яка у нас коли-небудь була, і вона зробила революцію в Голлівуді», — сказав Адам Фейз, керівник студії FazeWorld, розважальної студії, яка створює сценарні та неавторські шоу. «Я сприймаю TikTok як старі часи безплатного мережевого телебачення… Відмова від нього означала б повернутися до епохи, коли ми покладаємося на застарілі медіа-бренди та те, що Голлівуд хоче, щоб ми дивилися, оскільки вони єдині, хто може дозволити собі маркетинг бюджет, щоб знайти аудиторію».

TikTok дозволив тим, хто традиційно був закритий від медіа та індустрії розваг, обійти застарілих гейткіперів і отримати доступ до дверей.

Це узгоджується з нещодавнім опитуванням, проведеним The Washington Post щодо аудиторії TikTok: його користувачі, швидше за все, молоді та небілі.

Опитування показало, що 53 відсотки не білих дорослих (включаючи 67 відсотків дорослих латиноамериканців) використовували TikTok за останній місяць у порівнянні з 29 відсотками білих дорослих. П’ятдесят дев’ять відсотків американців віком від 18 до 34 років користувалися TikTok минулого місяця, порівняно з лише 13 відсотками людей віком 65 років і старше.

Користувачі TikTok також частіше матимуть нижчі доходи — 45 відсотків тих, хто має доходи менше 50 000 доларів США, користувалися TikTok у попередньому місяці порівняно з 32 відсотками тих, хто має доходи 100 000 доларів США або більше. І люди без вищої освіти частіше користувалися TikTok протягом останнього місяця (42 відсотки), ніж ті, хто закінчив коледж (32 відсотки).

Минулого року Фейз почав продюсувати телешоу за сценарієм і без сценарію для TikTok після того, як виявив, що він може охопити мільйони глядачів за одну ніч у великих масштабах. Одне шоу, створене Fazeworld під назвою « Keep the Meter Running », де комік Карім Рахма дає інтерв’ю в стилі Ентоні Бурдена з водіями таксі, коли вони разом подорожують у пригодах, одразу стало хітом, зібравши мільйони переглядів.

«Через три тижні роботи над серіалом ми поїхали в Лондон, щоб зняти епізод, і за нами на вулиці ганялися діти, кажучи: «Це моє улюблене шоу», — сказав Фейз. «TikTok допоміг шоу знайти аудиторію таким чином, на який у традиційних ЗМІ пішли б роки».

На відміну від таких платформ, як YouTube, Facebook та Instagram, TikTok називає себе розважальною платформою, а не соціальною мережею. Замість того, щоб покладатися на те, що користувачі дружать або підписуються на десятки облікових записів, щоб знайти цікавий вміст, програма надає свіжу стрічку відео щодня через свою стрічку «Для вас». Таким чином, це як конкурент Netflix, HBO чи Spotify, так і соціальна платформа.

«За все своє життя, працюючи в Голлівуді, я ніколи не міг говорити про проект, над яким працюю, і припускати, що людина, з якою я розмовляю, бачила його», — сказав Фейз. «TikTok дозволив цьому статися».

Хоча немає авторитетних даних про те, скільки грошей студії витрачають на рекламу своїх пропозицій у TikTok, очевидно, що роль платформ у запуску нових фільмів величезна. Коли тенденція TikTok навколо фільму починає розвиватися, це призводить до золотих касових зборів.

Минулого року після тенденції TikTok, коли підлітки одягалися в костюми, щоб подивитися «Міньйони: Повстання Гру», Universal Pictures спостерігали зростання продажів квитків. Фільм «Міньйони» зібрав у світовому прокаті понад 940 мільйонів доларів, ставши п’ятим найкасовішим фільмом 2022 року. Такі фільми, як «M3GAN» і «Кокаїновий ведмідь», також стали хітами завдяки TikTok.

Алекс Сенгер, виконавчий віце-президент із глобального цифрового маркетингу Universal Pictures, сказав, що компанія «значно» покладається на TikTok, коли йдеться про маркетинг своїх фільмів. «TikTok — це те, як ми можемо охопити практично кожного в масштабі», — сказав він. «Ми використовуємо це як джерело обізнаності, ми використовуємо його для глибшого залучення до нашої інтелектуальної власності, ми використовуємо його далі, щоб перетворити людей на кіноглядачів. Звичайно, ми використовуємо всі інші платформи, але вони мають різний функціонал і різне використання».

Шатер у театрі Кентуккі в Лексінгтоні, штат Кентуккі, рекламує фільм «Кокаїновий ведмідь», який отримав поштовх від TikTok. (Майкл Свенсен для The Washington Post)

«Коли наші фільми справді прориваються [в TikTok] і стають частиною культурного духу часу, для нас це дивно», — додав він.

TikTok заявив, що його дослідження показують, що 58 відсотків користувачів зацікавлені в тому, щоб на платформі було більше контенту від розважальних студій. Минулого року Variety повідомляв, що більше великих кіностудій, у тому числі Lionsgate і Universal, використовували додаток для досягнення касового успіху. Sony також використовувала TikTok, щоб створити ажіотаж щодо показу фільму «Людина-павук: Дороги додому немає». Це дало популярному TikToker Майклу Ле участь у фільмі та залучило творців контенту TikTok до того, щоб поділитися закулісними кадрами до виходу фільму. Фільм став сьомим найкасовішим фільмом в історії кіно.

У жовтні минулого року в додатку з’явився новий рекламний формат під назвою Showtimes , спеціально адаптований до потреб клієнтів індустрії розваг. Формат реклами дозволяє користувачам легше знаходити нові фільми, переглядати трейлери та купувати квитки.

Окрім телебачення та кіно, TikTok також радикально змінив музичну індустрію. Тепер це основне місце, куди молоді користувачі йдуть, щоб відкрити для себе нові пісні та виконавців, це місце, де звукозаписні компанії проводять A&R (по суті пошук талантів і розвиток талантів), і це те, що використовують великі музичні зірки, щоб спілкуватися з фанатами так, як вони кажуть, ніколи не могли. тиражувати в Instagram або YouTube.

TikTok започаткував кар’єру багатьох поп-зірок, зокрема Lil Nas X, JVKE і Джека Харлоу. Інші відомі виконавці, як-от Ліззо, Меган Ті Сталліон і Доджа Кіт, стрімко злетіли до слави після того, як їхні пісні стали вірусними та стали трендами в додатку.

Тетяна Чірізано, аналітик музичної індустрії Midia Research, дослідницької та консалтингової компанії індустрії розваг, сказала, що заборона TikTok призведе до безладу в музичній індустрії. «Це не лише те, що художники втрачають інструмент, це головний механізм відкриття для самих великих лейблів», – сказала вона. «[Потенційна заборона] є важливішою та більше пов’язаною з їхнім прибутком, ніж ви могли б подумати».

Хоча багато інсайдерів Голлівуду та музичної індустрії сказали The Post, що вони не активно лобіюють заборону публічно через побоювання призвести до політичного піар-катастрофи, вони були розгнівані через те, що, на їхню думку, перевищення влади, і стурбовані тим, що заборона може серйозно зашкодити їхньому бізнесу. «Змінюється все, що стосується того, як ви просуваєте музику на ринок і «ламаєте» виконавця», — сказав Сірізано, використовуючи індустріальний жаргон для представлення нового виконавця. «TikTok — це те, на що музична індустрія покладається, щоб допомогти вирішити деякі з цих проблем протягом останніх кількох років».

Це також забезпечило новий потік доходу, якого музична індустрія відчайдушно шукала. «Музична індустрія отримує дохід від музики, яка відтворюється в TikTok», — сказав Сірізано. «Ці ліцензійні угоди стають усе більш важливою частиною потоків доходів лейблів». Чирізано сказав, що заборона TikTok знищить ці доходи за одну ніч.

Музикант і користувач TikTok Том Розенталь творить у своїй домашній студії в Лондоні. Маючи мільярд користувачів, TikTok швидко став одним із найважливіших гравців у музичній індустрії. (Tolga Akmen/AFP/Getty Images)

Відповідно до звіту Goldman Sachs , у 2021 році TikTok приніс приблизно 13 відсотків доходу звукозаписних лейблів від «платформи, що розвивається» . Відтоді дохід від програми збільшився майже втричі.

Поки керівники індустрії розваг намагаються створити плани на випадок непередбачених обставин, якщо найгірший сценарій реалізується, працівники індустрії також нервують. Режисери кастингу, агенти та скаути моделей покладаються на TikTok, щоб виявити майбутні таланти. Функціональність платформи кардинально відрізняється від YouTube чи Instagram і дозволила поколінню голлівудських талантів обійти традиційних гейткіперів.

«Люди, з якими я розмовляю, єдині в тому, що вони бояться, що їхній голос може бути заглушений у разі заборони TikTok», — сказав Стівен Харт, актор із Лос-Анджелеса, який почав створювати контент у TikTok у перші дні пандемія, коли роботи було мало. Його обліковий запис TikTok, який має понад 416 800 підписників, допоміг значно підняти його профіль і забезпечує постійний потік доходу.

Сара Прібіс, актриса з Нью-Йорка, сказала, що заборона TikTok буде катастрофічною у фінансовому плані. «Мені довелося б повернутися до бармена», — сказала вона. «Зараз я можу робити все з дому і маю цей гарний, вільний графік. Якби TikTok був заборонений, мені довелося б повернутися до сидіння в барі вісім годин на добу, а потім повернутися додому опівночі виснаженим. У мене було б менше фінансової стабільності та свободи».

Грант Гудмен, актор з Атланти, який знімався в серіалі «Дивні справи», сказав, що заборона буде особливо шкідливою для акторів, які традиційно не мають голлівудських зв’язків і грошей, щоб переїхати до Лос-Анджелеса.

«Заборона TikTok буде активною перешкодою для людей, які хочуть стати акторами, які не мають цих переваг», — сказав він. «Це зменшить кількість талантів і дасть перевагу багатьом людям, які можуть дозволити собі оренду в Лос-Анджелесі та вже мають зв’язки в агентствах талантів та інші переваги, будь то фінансові, професійні чи сімейні. Заборона TikTok перешкодила б багатьом представникам робітничого класу навіть почати працювати в цій галузі. Люди, які мають хороше виховання, мали б величезну перевагу, якби додаток було заборонено».

Ма, кінорежисер, погодився, повторивши, що заборона може мати катастрофічні наслідки для тих, хто належить до маргінальних груп, які прагнуть зробити кар’єру в сфері розваг. «У індустрії, у яку дуже важко проникнути, TikTok дає людям без освіти чи стосунків можливість бути поміченими, відвідувати прем’єри, знімальні майданчики та розповідати свої історії, які вони написали, зіграли, режисерували, знімали та монтували», — сказав він. сказав. «Такі можливості та видимість мають велике значення для молодих і недостатньо представлених кінематографістів, які намагаються пробитися в індустрії».

За словами галузевих експертів, TikTok дозволив поколінню талантів обійти традиційних захисників, і відмова від цього була б величезним кроком назад з точки зору рівності та доступу.

«TikTok дозволяє неупереджено дивитися на життя інших людей, не потребуючи засобів масової інформації», — сказав Фейз. «Цей законопроект підживлює медіа та технологічний заклад, який дуже боїться TikTok, а не тому, що він належить Китаю».

Фахівці CERT-UA виявили нову кіберзагрозу для ЗСУ: для атак використовують соціальну інженерію.

Фахівці CERT-UA виявили нову кіберзагрозу для ЗСУ: для атак використовують соціальну інженерію.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, виявила нову загрозу, яка направлена проти військовослужбовців ЗСУ.

InternetUA 1
Протести проти закону "про іноагентів" у Грузії: за три дні було затримано 40 мітингувальників.

Протести проти закону "про іноагентів" у Грузії: за три дні було затримано 40 мітингувальників.

У Грузії за три дні мітингів проти закону про іноземних агентів за адміністративні правопорушення було затримано 40 осіб, при цьому 5 поліцейських отримали поранення.

InternetUA -
Об'єднувала всю ППО в Криму: що відомо про знищену систему "Фундамент-М".

Об'єднувала всю ППО в Криму: що відомо про знищену систему "Фундамент-М".

Внаслідок атаки по аеродрому в Джанкої 17 квітня росіяни втратили апаратуру спостереження за повітряним простором "Фундамент-М". Вона є єдиною системою управління для підрозділів протиповітряної оборони армії Росії.

InternetUA 2
Чи очікувати житомирянам на теплі вихідні дні?

Чи очікувати житомирянам на теплі вихідні дні?

Дощі, холод та вітер – таку погоду спостерігали житомиряни цього тижня. Чи очікувати тепла на вихідних дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайт...

Телеканал СК1 -

Нарада: Криворізький ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Нарада: Криворізький ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Криворізький ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою, виховує справжніх патріотів. Адже головна мета закладу – виховання цілісної, всебічно розвиненої, відкритої до інтелектуального та творчого розвитку особистості, свідомого гро...

Перший Міський телеканал. -

#ПРО_ГОЛОВНЕ: СТРАТЕГІЧНЕ УКРАЇНСЬКЕ ЗЕРНО

#ПРО_ГОЛОВНЕ: СТРАТЕГІЧНЕ УКРАЇНСЬКЕ ЗЕРНО

ЄВГЕНІЯ ШЕЛЕСТ - доцентка факультету економіки та управління ХНУ ОЛЕГ ПЕНДЗИН- економічний та політичний експерт TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей....

Телеканал Хмельницького -

6 млрд грн надійшли до держбюджету завдяки платникам податків Житомирщини за I квартал 2024 року.

6 млрд грн надійшли до держбюджету завдяки платникам податків Житомирщини за I квартал 2024 року.

Кожен платник податків підтримує економічну стабільність нашої країни. У Житомирській ОВА розповіли про стан виконання показників доходів за I квартал 2024 року Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1...

Телеканал СК1 -

У Києві попрощалися з Павлом Петриченком

У Києві попрощалися з Павлом Петриченком

«Він казав, що хоче, щоб люди в Україні нарешті жили гідно». У Києві попрощалися із військовослужбовцем, волонтером та громадським діячем Павлом Петриченком. Він загинув під час виконання бойового завдання на фронті. До війська долучився сам, яку ...

Радіо Свобода -

Шо воно таке: хрумке фаталіті

Шо воно таке: хрумке фаталіті

Hello, любі в ефірі ваше улюблене шоу «ШО ВОНО ТАКЕ ?». І сьгодні буде найвеличніша битва сезону, змагатимуться солодкі та хрумкі вафлі. А саме легендарний та всім знайомий «Артек». Завдяки нашому ведучому ми дізнаємось яка марка найсмачніша. Це б...

Перший Міський телеканал. -