InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

iPhone научили отпирать двери номера в отеле

В iOS 15 и watchOS 8 появилась функция цифрового ключа от номера в гостинице. Для открытия комнаты достаточно коснуться двери смартфоном или умными часами, причём не требуется даже разблокировка устройства.

Как это работает?

Гостиница отправляет гостю ссылку с кнопкой «Добавить в Apple Wallet». В приложении Wallet на iPhone и на сопряжённых Apple Watch появляется электронный ключ.

Чтобы открыть дверь, достаточно приложить верхний край смартфона или дисплей смарт-часов к электронному замку, в который обычно вставляют карточку. Разблокировка гаджета не требуется: срабатывает экспресс-режим. Но если телефон украдут, защита по Face ID или Touch ID не спасёт от проникновения в номер. Поэтому функцию можно отключить самостоятельно.

Цифровой ключ легко добавить на любой iPhone и Apple Watch. Поддерживаемые операционки — iOS 15 и watchOS 8. Подсоединение к сети не понадобится. iPhone XR и модели новее разблокируют дверь даже с разряженным аккумулятором.

Какие отели поддерживают эту фишку?

Пока о работе с цифровыми ключами Apple Wallet объявила только компания Hyatt. С технологией совместимы шесть отелей в США. Все защищённые ключом зоны, включая бассейны и лифты, теперь можно открыть смартфоном. Представители «Хаятт» отметили, что скоро такая функция появится во всех отелях сети.

Будущее технологии

Пока разработка Купертино подразумевает узкий сегмент рынка. Однако она способна распространиться дальше, охватив, например, обычные квартирные дома. Технически Apple позволяет открывать двери ключом, хранящимся на айфоне. Но сейчас в продаже пока мало таких замков. Неудивительно, ведь первое устройство представили лишь в начале января.

Основные проблемы умных дверных замков связаны с отсутствием соединения Wi-Fi и Bluetooth и разряженным аккумулятором гаджета. Правда, Apple Wallet использует NFC, который не зависит от подключения к интернету. Поэтому технология наверняка в будущем станет популярной. Ведь автомобильная разблокировка давно работает аналогичным образом.

Источник: 4pda.to

Американська компанія модернізує систему Patriot після її успіху в Україні.

Американська компанія модернізує систему Patriot після її успіху в Україні.

Першим компонентом, який планують замінити стане система управління та контролю Patriot, яка буде замінена інтегрованою системою бойового управління, а радар системи Patriot планується замінити на датчик протиповітряної та протиракетної оборони ни...

InternetUA 2
Еквадор оголосив надзвичайний стан через кризу в енергетиці.

Еквадор оголосив надзвичайний стан через кризу в енергетиці.

Еквадор оголосив надзвичайний стан через енергетичну кризу, спричинену посухою, яка вплинула на виробництво гідроелектроенергії, що призвело до нормування електроенергії та її імпорту з Колумбії.

InternetUA 1
«РФ не стане дотримуватися режиму тиші, навіть, якщо буде запроваджене перемир'я» – експерт.

«РФ не стане дотримуватися режиму тиші, навіть, якщо буде запроваджене перемир'я» – експерт.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #макрон #режимтиші #перемовини #українаперемовини #війна #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Режисерка Анна Мартиненко — про фільм «ВОВК. СТРАХУ НЕМА»

Режисерка Анна Мартиненко — про фільм «ВОВК. СТРАХУ НЕМА»

У Тернополі презентували документальний фільм «ВОВК. СТРАХУ НЕМА» Це екранізована історія відваги та незламності воїнів ЗСУ. Співрежисерка фільму Анна Мартиненко розповіла для «20 хвилин», як виникла його назва. Також пояснила, чому у фільму немає...

Новини Тернополя 1

Навчальні тренінги для місцевих органів влади Запорізької області.

Навчальні тренінги для місцевих органів влади Запорізької області.

130 співробітників місцевих органів влади Запорізької області пройшли навчання з просторового планування, картографування та стратегії відновлення. Ці знання допоможуть представникам органів влади ефективно відбудовувати міста після їх звільнення ...

Телеканал TV5 -

Прайм тайм: День цивільного захисту

Прайм тайм: День цивільного захисту

Сьогодні в стінах однієї з гімназій нашого міста провели День цивільного захисту. Захід організували для керівників закладів середньої освіти Кривого Рогу. Все, аби показати дії керівників і працівників закладів освіти, як діяти під час загрози аб...

Перший Міський телеканал. -

Новини Кривбасу 19 квітня: діджиталізація,  «Рідне Криворіжжя», день цивільного захисту.

Новини Кривбасу 19 квітня: діджиталізація, «Рідне Криворіжжя», день цивільного захисту.

Світ, стій, ми не встигаємо, адже діджеталізація вже й до стоматологів добралася. А ще ви знали, що вже зараз активно реалізується ініціатива по створенню геоінформаційної системи міста та розробка системи електрозарядних станцій? Якщо ні, та хоче...

Перший Міський телеканал. -

Корисно знати. Найцікавіше про кімнатні рослини

Корисно знати. Найцікавіше про кімнатні рослини

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

Нападників на поліцейських на Вінниччині затримали – ЗМІ.
Знайдіть 11 тварин на малюнку: захоплива головоломка.
Українцям автоматично перерахують пенсії: хто та скільки отримає з 1 травня.
Половину коштів, зібраних Британією на військову допомогу Україні, не використали: ЗМІ назвали причину.
Зʼявилось відео із бодікамери правоохоронця під час вбивства на Вінниччині: розшукують батька і сина.
«Без єдиного сина залишились батьки» : з'явилися дані про поліцейського, якого вбили нападники на Вінниччині.
У Росії відкрито заявили про плани захопити Харків: в ISW оцінили сили агресора і вказали на ключовий фактор для ЗСУ.
Вночі двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині: один правоохоронець загинув, другий поранений.
Хто проїде перехрестя другим? Завдання на знання ПДР і уважність.
Зеленський підписав указ про обмеження на азартні ігри в інтернеті: що передбачає.