InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Вчені розповіли, що сталося б, якби всі планети знаходилися в населеній зоні.

Всім відомо, що Земля – єдина планета Сонячної системи, яка підтримує життя. Але, що якби інші планети нашої Сонячної системи опинилися б у населеній зоні? Чи помістяться всі планети в цю зону? Чи зможе життя зародитись і на інших планетах, пише What If.

Рідка вода є основним складником життя. А в нашій Сонячній системі єдина планета із рідкою водою на поверхні — Земля. А все тому, що наша планета знаходиться в зоні Сонця, також відомо як зона життєдіяльності, зона життя і зона, яка придатна для життя. І умови тут найкращі. Якби наша планета була ближчою до зони проживання, то вода на Землі б википіла, якби знаходилася дальше — замерзла.

Як зазначають експерти, розмір цієї зони залежить від того, наскільки гаряча чи холодна зірка. Так, наприклад, у космосі вчені виявили 4000 екзопланет у населених зонах. Але лише 24 з них можуть підтримувати життя. У нашій Сонячній системі ця зона знаходиться в межах від 09 до 12 астрономічних одиниць (а.е.) від Сонця. Отже, якщо всі інші планети Сонячної системи будуть у цих межах, чи зможуть вони дати поштовх життя?

З вісьмома планетами, які необхідно втиснути в зону Золотовласки, потрібно, щоб цей процес зміни розташування планет пройшов якомога гладко. Останнє, що ви хотіли б зробити, це порушити умови життя на Землі, чи не так? Щоб розпочати цей сценарій, необхідно перемістити Меркурій у внутрішню частину зони. На відстані близько 0,9 а. це буде більш ніж удвічі далі від Сонця, ніж зараз. На цій кам'янистій планеті мало що зміниться, якщо не вважати прохолоди після мільярдів років спеки.

Венера вже обертається відносно близько до населеної зони на відстані 0,72 а. Коли наше Сонце було молодою і тьмяною зіркою, Венера розташовувалась у населеній зоні. У неї навіть були умови для життя з невеликим власним океаном. Але в той час, як Сонце ставало все спекотнішим, ця зона життя відсувалася все далі і далі. Температура підвищилася, і океани википіли. Можливо, переміщення Венери в прохолодніше місце, подалі від Сонця, могло б знову зробити її придатною для життя.

Тепер настав час зробити деякі обчислення, адже ще потрібно втиснути планети, що залишилися. Враховуючи розміри населеної зони, планети, що залишилися, можна розташувати на відстані 6,5 мільйонів км один від одного. Це буде приблизно в 30 разів більше відстані між Землею та Місяцем. Переміщення нашої планети від нашого поточного місця зробило б весь цей експеримент трохи хаотичним. Але приблизно на 0,97 а. на Землі стане трохи тепліше, ніж зазвичай.

Що стосується Марса, то ця планета все ще залишатиметься безлюдною. Рідка вода — не єдине, що потрібне життю для процвітання. Марс немає магнітного поля. Це означає, що сонячне випромінювання позбавило б можливості мати атмосферу.

На жаль, життя на газоподібних планетах нам також не вдасться побачити. У газових гігантів, Юпітера та Сатурна, атмосферний тиск і температура надто високі, щоб такі молекули, як ДНК, могли бути стабільними.

Остання планета нашої Сонячної системи, Нептуне, тепер буде до нас ближче, ніж Марс сьогодні. Це означає, що в нашій новій Сонячній системі подорожі планетами стануть вірогіднішими.

Источник: focus.ua

Європа надто залежить від Китаю у виробництві боєприпасів – Politico.

Європа надто залежить від Китаю у виробництві боєприпасів – Politico.

Європа надто залежить від Китаю у виробництві пороху для боєприпасів і ризикує зіткнутися з кризою постачань, яка може загрожувати безпеці континенту, заявив один із найважливіших оборонних підрядників ЄС, гендиректор Saab Мікаель Йоханссон.

InternetUA -
У Тернополі цвіте магнолія

У Тернополі цвіте магнолія

Дерево можна помітити на бульварі Шевченка, за дитячими атракціонами. Тернополяни активно фотографуються біля нього, адже сезон цвітіння вже закінчується.

Новини Тернополя -

Прайм-тайм: проєкт подолання освітніх втрат

Прайм-тайм: проєкт подолання освітніх втрат

Місцева влада разом з ООН UNICEF впроваджують новий прєкт, покликаний надолужити прогалини у навчанні. Останні були викликані пандемією та повномасштабним вторгненням. Які саме завдання надають учням на тренінгах, та як це допомагає, дивіться у пр...

Перший Міський телеканал. -

Як покращити свій психологічний стан: відповіді житомирян.

Як покращити свій психологічний стан: відповіді житомирян.

За опитуваннями МОЗ понад 70% українців перебуває у стресовому стані, відчувають тривожність та напруження. Ми запитали у житомирян що вони роблять, аби покращити свій психологічний стан та що їм у цьому допомагає. Відповіді – дивіться далі Якщо в...

Телеканал СК1 -

Шо воно таке: хрумке фаталіті

Шо воно таке: хрумке фаталіті

Hello, любі в ефірі ваше улюблене шоу «ШО ВОНО ТАКЕ ?». І сьгодні буде найвеличніша битва сезону, змагатимуться солодкі та хрумкі вафлі. А саме легендарний та всім знайомий «Артек». Завдяки нашому ведучому ми дізнаємось яка марка найсмачніша. Це б...

Перший Міський телеканал. -

Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни?.

Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни?.

Міністерство оборони впроваджує нові правила гендерної рівності в армії. Зокрема, аби у війську на керівних і бойових посадах побільшало військовослужбовиць-жінок. Журналісти «20 хвилин» поцікавились у мешканців Тернополя, як вони до цього ставлят...

Новини Тернополя -

Голодомор, репресії, Друга Світова, війна з росією: ці страшні події бачив 100-річний Віктор Поліщук.

Голодомор, репресії, Друга Світова, війна з росією: ці страшні події бачив 100-річний Віктор Поліщук.

Він бачив, як хоронили людей під час Голодомору, допомагав ховатися євреям в період Голокосту, воював у Другій Світовій та зустрів повномасштабне вторгнення росії. Це історія життя Віктора Поліщука, який вчора відсвяткував свій 100-річний ювілей. ...

Телеканал СК1 -