InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

П'ять днів у пекельній черзі: жителька Херсона розповіла, як виїжджала з окупації.

Поки росіяни намагаються безуспішно промити мізки жителям окупованої Херсонщини, місцеві продовжують всіма можливими способами виїжджати на підконтрольну територію. Це коштує великих зусиль, значних затрат часу і великого дискомфорту, але люди готові на все, щоби більше не бачити загарбників.

Про те, як відбувається виїзд з окупованого міста в бік Запоріжжя розповіла у Twitter жителька Херсона на ім’я Юлія. За її словами, дорога у 319 км, яку у мирний час можна було проїхати за 5 годин, зайняла 5 днів. За цей час людям довелось пройти понад 30 блокпостів, провести багато годин на палючій спеці і пережити не один обшук.

Черга була настільки величезною, що в один із днів водій машини, яка вивозила людей, поїхав стояти в ній без пасажирів – шансів вибратись до вечора просто не було. Машина, в якій їхала Юлія була у четвертій сотні. Втім, людей у черзі годують: кава коштує 20 грн, обід з картоплі з м’ясом та борщу у пивному стакані – 50 грн, купити можна навіть херсонський кавун. Люди розважаються настільними та картковими іграми, дехто відходить у поле, де можна упіймати, нехай поганий, але все ж мобільний інтернет.

Окупанти випускають автомобілі, як захочуть – можуть працювати цілий день і "обробити" пару сотень авто, а можуть виділити на виїзд всього дві години і випустити не більше трьох десятків. В колону часто пробиваються автобуси, які платять окупантам за виїзд без черги, є також люди, які торгують місцями у ній. Таке нахабство провокує конфлікти, часом досить запеклі.

Тих, хто перевіряє на фінальному блокпості перед "сірою зоною", Юлія охарактеризувала, як "тупих" — вони питають про професію, але можуть не знати, що означає почута назва. Так той, хто розмовляв із нею, так і не зміг збагнути, що таке HR та співбесіда. Дівчину детально розпитали про татуювання і перевірили її ноутбук. Ймовірно, перевірка відбувається за допомогою програми, яка піднімає все, що було видалено нещодавно.

Після обшуку речей машина, в якій їхала дівчина, у супроводі чеченця виїхала у напрямку "сірої зони". Дорога пролягала повз повністю згорілі машини та місце, де ракета застрягла в асфальті. Траплялись також міни, які потрібно було об’їжджати.

"Сіру зону" постійно обстрілюють, тому її довелось долати на великій швидкості, ризикуючи на підйомі скотитись назад. У черзі перед виїздом циркулюють чутки про підстрілені на цій ділянці машини, які часто обростають неймовірними подробицями і перетворюються на фейки. Але люди рятуються від цих жахів спілкуванням та гумором. "Якби не гумор, то всі б розкисли ще у перший день", — пише дівчина.

Коли її машина дісталась Запоріжжя, Юлія відзначила, що на місці відчувається втома від біженців, проте нікого не кидають без допомоги – годують, селять, забезпечують душем. "Після окупації та тих жахів, виїзд – це як останнє випробування, і варто полежати на асфальті, щоби закріпити це все і потім відчути свободу. Почуття неймовірні", — пише дівчина. Сирену повітряної тривоги, почуту на підконтрольній території вона описала, як дещо більш страшне, ніж вибухи вдома. "Я пройшла через пекло і це назавжди мене поміняло", — твердить мешканка Херсону. І додає, що тепер доведеться лікувати ПТСР, але тепер вона все одно у безпеці.

Источник: telegraf.com.ua

Вийшов геймплейний трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2

Вийшов геймплейний трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2

Творці S.T.A.L.K.E.R. 2: Серце Чорнобилю (Heart of Chornobyl) опублікували новий геймплейний трейлер під назвою "Не рай" (Not a Paradise), у якому дійовими особами стали Скіф, який буде головним героєм цієї частини гри, та Ріхтер.

InternetUA -
Фахівці розповіли, що робити, якщо ноутбук став повільно працювати.

Фахівці розповіли, що робити, якщо ноутбук став повільно працювати.

Навіть перегрів ноутбука може призвести до зниження ефективності його роботи, зависань, мимовільних перезавантажень і навіть вимикань, щоб прискорити роботу техніки, вам важливо знати кілька простих хитрощів.

InternetUA 1
38 років з дня однієї з найстрашніших катастроф людства – аварії на Чорнобильській АЕС.

38 років з дня однієї з найстрашніших катастроф людства – аварії на Чорнобильській АЕС.

Цього дня, 38 років тому сталася одна з найстрашніших подій в історії України – аварія на Чорнобильській АЕС. У Житомирі провели захід для вшанування подвигів ліквідаторів. Як це відбувалося дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідомляйте на...

Телеканал СК1 1

Отримав поранення на навчанні. Історія боротьби важкопораненого добровольця / hromadske

Отримав поранення на навчанні. Історія боротьби важкопораненого добровольця / hromadske

Після важкого поранення, втрати зору та реабілітації Денис Захарко пішов у Солом’янський військкомат Києва, в якому мобілізувався на початку березня 2022 року. Денису треба було пройти військово-лікарську комісію, щоб звільнитися зі служби. Але у ...

Громадське Телебачення 1

Чи було викрадення? Мережу збурило відео, як працівники ТЦК забрали волонтера на кордоні з Польщею.

Чи було викрадення? Мережу збурило відео, як працівники ТЦК забрали волонтера на кордоні з Польщею.

НТА 1

НОВИНИ. Випуск за 26 квітня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 26 квітня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 2

ТВ7+. ТВОРЧИЙ ДЕСАНТ. НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР  «НАРКЕВИЦЬКІ ВІЗЕРУНКИ». 3 СЕЗОН. ВИПУСК №11

ТВ7+. ТВОРЧИЙ ДЕСАНТ. НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ ХОР «НАРКЕВИЦЬКІ ВІЗЕРУНКИ». 3 СЕЗОН. ВИПУСК №11

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького 3

У Кушугумі БУДУЮТЬ школу-укриття, ПРИЛІТ у багатоповерхівку в Токмаку - День.

У Кушугумі БУДУЮТЬ школу-укриття, ПРИЛІТ у багатоповерхівку в Токмаку - День.

У Кушугумській громаді будують підземну школу на 1260 квадратів Намагаючись відбити удар Сил оборони України, окупанти зруйнували п’ятиповерхівку в Токмаку Роковини Чорнобильської трагедії та нинішня ситуація на ЗАЕС Заступника голови Запорізької ...

Телеканал TV5 -