InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

ДБР затримало колишнього нардепа-регіонала і його спільників, чиї підприємства забезпечували російську армію під час війни.

Працівники Державного бюро розслідувань затримали власників та топ-менеджмент концерну, який забезпечував продукцією російський військово-промисловий комплекс навіть після вторгнення РФ в Україну. Зокрема, було затримано організатора злочинної схеми, народного депутата кількох скликань — члена Партії Регіонів. З 24 лютого 2022 року ділки поставили до РФ комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Відомство вказує, що діяльність самого концерну було заблоковано у листопаді 2022 року.

Наразі правоохоронці ДБР та прокурори Офісу генпрокурора проводять понад 30 обшуків. Вказується, що у колишнього нардепа серед розкошів у стилі "Пшонка стайл" знайдено книги, які звеличують Росію та пропагують її імперські наративи, російські відзнаки та навіть комсомольський значок, "який турботливо зберігався серед цінних речей". У деяких підозрюваних були знайдені паспорти РФ, договори з Російською Федерацією.

"Документування протиправної діяльності злочинної організації під керівництвом колишнього народного депутата України триває близького одного року. За результатами проведеного розслідування слідчі ДБР встановили, що до складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб, з-поміж близьких родичів екс-нардепа, менеджменту промислово-інноваційної групи компаній та громадян Російської Федерації" , — вказують у ДБР.

За даними джерел TrueUA у правоохоронних органах, йдеться про народного депутата ІІІ і IV скликань Григорія Дашутіна .

Що було раніше?

У Держбюро розслідувань нагадали, що наприкінці листопада 2022 року викрили та блокували міжнародний канал постачання комплектуючих для військово-промислового комплексу та об'єктів критичної інфраструктури РФ. Бюро також унеможливило участь зрадників-колаборантів, колишніх представників однієї з проросійських партій, у тендерних процедурах силових відомств агресора.

"Встановлено, що промислово-інноваційна група компаній родини колишнього народного депутата України з 2014 року забезпечувала держпідприємства РФ високоефективними вузлами, агрегатами, деталями пневматичного обладнання. Компресори й компресорні установки є комплектуючими частинами, що використовуються у складі бойових залізничних ракетних комплексах 15П961 "Молодець", які перебувають на бойовому чергуванні у складі ракетних військ стратегічного призначення у Російській Федерації" , — повідомляє Бюро.

До того ж ці установки використовуються у складі спеціальних броньованих потягів, які призначені для ведення інженерної розвідки залізничних маршрутів, розмінування, бойової охорони та супроводження військових ешелонів РФ.

"Таким чином відправлена до країни-агресора продукція використовуються у військовій сфері, а саме безпосередньо у військово-промисловому комплексі Російської Федерації, в тому числі на Донецькому та Запорізькому напрямках під час ведення агресивної війни проти нашої держави. Концерн займав друге місце у постачанні товарів для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції" , — наголосили у ДБР.

Вказується, що після повномасштабного вторгнення РФ власники продовжили співпрацю з агресором, налагодивши постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб третьої сторони.

Підозру у створенні злочинної організації та пособництві державі-агресору (ст. 255, ст. 111-2 КК України) повідомлено восьми особам. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Ще шести фігурантам справи, серед яких є й громадяни Росії, буде повідомлено про підозру заочно та оголошено в розшук.

Источник: trueua.info

Пропалюючи сталь: австралійський лазер Fractl:2 здатний на одній зарядці знищити пів сотні БПЛА.

Пропалюючи сталь: австралійський лазер Fractl:2 здатний на одній зарядці знищити пів сотні БПЛА.

Технологічно-оборонний стартап AIM Defense з австралійського Мельбурна уклав контракт з Військово-повітряними силами країни на постачання лазерних установок для боротьби з безпілотниками.

InternetUA -
До якого відсотка можна заряджати телефон. Ви здивуєтеся

До якого відсотка можна заряджати телефон. Ви здивуєтеся

У більшості сучасних смартфонів використовуються літій-іонні акумулятори, які мають обмежену кількість циклів заряджання-розряджання, приблизно тисячу циклів, після чого їх необхідно замінювати.

InternetUA -
«То грім, нема обстрілів» — як ДСНС евакуює місцевих з Великої Писарівки на Сумщині / hromadske.

«То грім, нема обстрілів» — як ДСНС евакуює місцевих з Великої Писарівки на Сумщині / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення 1

«Б’ють хаотично, щоб ми пам’ятали, що за 2 кілометри – окупація».

«Б’ють хаотично, щоб ми пам’ятали, що за 2 кілометри – окупація».

Російські війська обстріляли головний корпус державного університету в Херсоні вранці 28 березня. Внаслідок обстрілу в будівлі частково зруйновані зовнішні стіни, вибиті десятки вікон. У навчальних аудиторіях пошкоджені меблі, освітні матеріали та...

Новини Приазов'я 1

РФ  «ВІДМИВАЄ»  КНДР ВІД САНКЦІЙ ТА ПУСКАЄ РАКЕТИ ПО МОЛДОВІ: ЧОМУ СВІТ ЗАКРИВАЄ ОЧІ?.

РФ «ВІДМИВАЄ» КНДР ВІД САНКЦІЙ ТА ПУСКАЄ РАКЕТИ ПО МОЛДОВІ: ЧОМУ СВІТ ЗАКРИВАЄ ОЧІ?.

ВОЛОДИМИР МАНЬКО, політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітл...

Телеканал Хмельницького -

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ КУРС: ХМЕЛЬНИЦЬКА КНИГОЗБІРНЯ ПЕРЕМОГЛА В КОНКУРСІ ПРОЕКТІВ ВІД ЄС.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ КУРС: ХМЕЛЬНИЦЬКА КНИГОЗБІРНЯ ПЕРЕМОГЛА В КОНКУРСІ ПРОЕКТІВ ВІД ЄС.

ВІКТОРІЯ ЗАДОРОЖНА, директорка Хмельницької обласної бібліотеки для молоді TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгне...

Телеканал Хмельницького -

Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн.

Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн | Відео: радіо та мапа тривог Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новин...

НТА 4

Про головне в деталях. М. Лазарович. Про історію Легіону українських січових стрільців

Про головне в деталях. М. Лазарович. Про історію Легіону українських січових стрільців

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 3