InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Рашисти активно дезінформують європейців. Мета - депортація українських біженців

У відеоролику було показано потужну пожежу в житловому районі Німеччини, а потім плачущу власницю будинку, яка дає інтерв’ю під уламками свого згорілого будинку. Хірон у нижній частині екрана пояснював, що українські біженці підпалили вогонь, випадково спустошивши будинок своїх німців.

1234.png (941 KB)

Відео, яке містило логотип німецького таблоїда Bild, поширилося з невеликого облікового запису YouTube через додаток для обміну повідомленнями Telegram до російських державних ЗМІ, аж поки його не можна було знайти майже на всіх великих соціальних платформах, як пізніше показало судово-медичне дослідження.

Але це був фейк, з кадрами непов’язаних подій, з’єднаними разом, щоб створити фальшивий новинний репортаж, який представив українських біженців як безвідрадних підбурювачів, які сіють хаос щедрим німцям, які їх прийняли.

Поки російські війська продовжують обстрілювати українські міста , прокремлівські пропагандисти взялися за нову мету: налаштувати європейців проти 7,8 мільйона українських біженців, які становлять найбільше переміщення на континенті з часів Другої світової війни. Роблячи це, російські торговці дезінформацією доторкаються до глибоко вкорінених європейських розбіжностей щодо імміграції, повторюючи те, як пов’язані з Росією оперативники використовували основні платформи соціальних медіа США , щоб посіяти розбіжності навколо таких тем, як гонитва напередодні президентських виборів 2016 року.

Експерти кажуть, що пропагандистська кампанія, яку материнська компанія Facebook Meta назвала «наймасштабнішою та найскладнішою операцією російського походження, яку ми зірвали з початку війни в Україні», має на меті розпалювати страх і розбіжності серед критично важливих європейських союзників України. вони готуються до нового потоку біженців цієї зими. І хоча європейці залишаються переважною підтримкою українців-втікачів, є побоювання, що спроби Росії використовувати цю проблему як зброю можуть знайти свій відбиток.

У Німеччині, де проживає понад 1 мільйон українців, спроби підпалів і погрозливі графіті на помешканнях для біженців і школах останніми місяцями свідчать про те, що повідомлення вже досягли радикальних окраїн. У багатьох випадках він поширюється через швидкозростаючий додаток для обміну повідомленнями Telegram, який модерує контент набагато менше, ніж визнані гіганти, такі як Facebook від Meta та YouTube від Google.

Одного жовтневого ранку в місцевому готелі, який був перетворений на центр для біженців під керівництвом Червоного Хреста в Гросс-Стромкендорфі, селі на північному узбережжі Німеччини, хтось за допомогою фарби перетворив знак Червоного Хреста на яскраво-червону свастику. . Через два дні після нападу зі свастикою готель спалили не його українці, а німецький серійний підпалювач, стверджує влада. Кажуть , не вірять у пожежу з політичних мотивів. Усі 14 біженців втекли неушкодженими.

imrs-5.webp (59 KB)

Російська дезінформація «є довгостроковою інвестицією, і вона може стати дуже, дуже токсичною», — сказала Губерта фон Восс, виконавчий директор німецького офісу Інституту стратегічного діалогу, лондонської некомерційної організації, яка вивчає екстремізм і дезінформацію. російські зусилля. «Це може завдати реальної шкоди».

Big Tech намагався придушити російську пропаганду. Росія знайшла лазівки.

У той час як європейці все ще переважною більшістю виступають за прийом біженців, підтримка в ключових країнах зменшується. Опитування Фонду Бертельсмана показало, що частка німців, які вважають, що країна повинна прийняти біженців з України, знизилася з 86 відсотків у березні, на початку війни, до 74 відсотків у вересні.

«Брехня про українських біженців і спроби заробити на страхах європейців поки що не вдало поляризували чи сформували суспільний дискурс», – йдеться в нещодавньому дослідженні Європейського парламенту, проведеному брюссельським Центром європейської політики. Але частка інформації, яка є ворожою щодо українських біженців, «зростає та викликає більше залучення в соціальних мережах», попереджає воно.

Німеччина займає центральне місце в інформаційній війні Москви з часів холодної війни, коли країна була лінією розмежування між сходом і заходом. (Томас Лонес/Getty Images)

Російські наративи дезінформації також проникли в мейнстрим політики. У вересні Фрідріх Мерц, лідер німецької опозиційної Християнсько-демократичної партії, звинуватив українських біженців у « соціальному туризмі » — використанні переваг системи соціального забезпечення Німеччини під час поїздок туди й назад в Україну — наратив, який часто рекламують прокремлівські звіти. Пізніше він вибачився.

І є ознаки того, що пропаганда проти біженців може знайти свій відбиток серед уже радикалізованих маргіналів, які виходять на вулиці для щотижневих демонстрацій проти цін на енергоносії.

Про головне в деталях. М. Лазарович. Про історію Легіону українських січових стрільців

Про головне в деталях. М. Лазарович. Про історію Легіону українських січових стрільців

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 3

День здоров'я 2024

День здоров'я 2024

"День здоров'я”. В середмісті Івано-Франківська мешканців безкоштовно консультували медики. Усі охочі мали змогу виміряти тиск і цукор, а також зробити тести на інфекційні недуги. Акцію організували до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. _ ...

Галичина -

«То грім, нема обстрілів» — як ДСНС евакуює місцевих з Великої Писарівки на Сумщині / hromadske.

«То грім, нема обстрілів» — як ДСНС евакуює місцевих з Великої Писарівки на Сумщині / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення 1

Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн.

Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Ворожі ракети атакують Україну! Відслідковуємо ситуацію онлайн | Відео: радіо та мапа тривог Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новин...

НТА 2

«Б’ють хаотично, щоб ми пам’ятали, що за 2 кілометри – окупація».

«Б’ють хаотично, щоб ми пам’ятали, що за 2 кілометри – окупація».

Російські війська обстріляли головний корпус державного університету в Херсоні вранці 28 березня. Внаслідок обстрілу в будівлі частково зруйновані зовнішні стіни, вибиті десятки вікон. У навчальних аудиторіях пошкоджені меблі, освітні матеріали та...

Новини Приазов'я 1

На Прикарпатті пролунав  «Дзвін пам'яті»

На Прикарпатті пролунав «Дзвін пам'яті»

Вшанувати полеглих у російсько-українській війні. В Івано-Франківську традиційно, наприкінці місяця, пролунав “Дзвін пам'яті”. Аби віддати шану прикарпатським Героям, у Меморіальному сквері, зібрались родини загиблих захисників та представники міс...

Галичина 4