InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Дівчинка майже 5 діб провела в лісі і дивом вижила: деталі зникнення та порятунку 2-річної Віолетти.

Віолетта Мужечук із Харківської області понад 4 доби перебувала у лісі без їжі та води, поки її пошуками займалися тисячі людей. Історія 2-річної дівчинки вразила навіть досвідчених поліцейських та волонтерів – на 5 добу дівчинку знайшли живою у лісі.

Деталі про хоробре малятко, про те, як вона зараз почувається, розповіли в ТСН.

Як пропала Віолетта

Дівчинка грала у дворі свого будинку 23 травня. Компанію їй склав братик-близнюк. Додому повернувся лише хлопчик, а Віолетта пішла з двору у невідомому напрямку.

Батьки відразу звернулися до поліції й дівчинку негайно почали шукати. Було залучено водолазів, кінологів, волонтерів, співробітників поліції, рятувальників, сусідів та рідних.

Але Віолетта наче випарувалася. Пошуки ускладнював і ландшафт – у радіусі 6 км від її будинку знаходиться болото, ліс, водоймища, густий чагарник та занедбані будинки. Виявити 2-річну малечу було дуже складно.

Понад 400 людей протягом 4 діб прочісували всю округу. На третю добу почали побоюватися, що дівчинка вже лежить непритомна і знайти її буде ще складніше - вона могла прилягти в ямі, в траву чи під кущем, а це ще більше ускладнює пошуки.

Все, що вдалося знайти – сліди Віолетти у лісі. Радіус пошуків розширився, хоча волонтери впевнені - там такі чагарники, що маленька дитина самостійно не змогла б пройти.

Мама малечі була впевнена, що доньку вкрали. Село Скрипаї знаходиться на відстані, машин там мало і саме в день зникнення Віолетти там бачили машину. Мама виховує зараз 4 дітей самостійно, чоловік захищає Україну на війні. Щойно він дізнався про зникнення доньки, повернувся додому та приєднався до пошуків.

Просто сиділа під кущиком

На п'яту добу, коли вже багато хто втратив надію знайти дівчинку живу і ліс перевірили тричі, Віолетту знайшли.

"Вона сиділа під деревцем, можливо, якби вона не застогнала в цей момент, ми б і не помітили такий маленький клубочок, що сидів у кущах. Це велике диво, що дикі тварини її не зачепили. Коли ми прочісували цей ліс, нас просто заїдали комахи. І ми думали, як вона виживе за таких комах", - розповів начальник управління карного розшуку ГУ нацполіції Харківської області Роман Іващенко.

Волонтери та пошуковики, а їх на той момент було вже понад тисячу людей, повернулися на те місце, де бачили сліди маленьких ніжок у лісі.

"Таких емоцій, напевно, у житті ніхто ще з нас не отримував. Це було… як ми побачили її та побачили живу. Мурашки по шкірі - це найменше, що я можу сказати. Мурашки та сльози. Як тільки ми взяли її на руки, піднесли воду і вона: "водю, водю". Ось сказала "водю" і ми, ну, просто", - на емоціях розповів поліцейський.

Дівчинка була вся в подряпинах та бруді і її одразу ж доправили до лікарні. Туди ж примчали батьки. Медики зазначають, що її лихоманило, але показники були не дуже високі.

"Реагувала плачем на огляд. Ішла до мами тільки. На запитання мами відповідала", - додають лікарі.

Вони констатували, що у Віолетти було сильне зневоднення та стан психологічного стресу. У перші дні вона не могла напитися води. А коли вгамувала нарешті спрагу, почала їсти.

За кілька днів вона вже набрала 600 г ваги і її стан почав покращуватись. Аналізи стали кращими, вона більш товариська і не боїться медперсоналу. Поки що деяке занепокоєння у лікарів викликає її психологічний стан.

Дитина вижила дивом

І лікарі, і правоохоронці вважають, що Віолетта вижила просто дивом. Як вона провела більше ніж 4 доби у лісі та залишилося цілою та неушкодженою – просто загадка. Тим більше, що знайти собі їжу чи воду дівчинка самостійно не могла.

"Ця історія, мабуть, увійде в історію, тому що на моїй практиці та на практиці моїх колег, з якими ми спілкувалися, ще жодного разу 5 діб не шукали ми дитину і не знаходили її живою", - каже поліцейський.

Віолетта з мамою залишаться у лікарні, поки організм дитини повністю не відновиться. На це піде ще кілька днів. Потім із дівчинкою почнуть працювати психологи.

Источник: rbc.ua

Завдяки Adobe масштабування штучного інтелекту розмиті відео виглядають як у форматі HD.

Дослідники Adobe розробили нову генеративну модель штучного інтелекту під назвою VideoGigaGAN , яка може покращувати розмиті відео у вісім разів порівняно з початковою роздільною здатністю.

InternetUA 1
Розробники розкрили технічні характеристики американського дрона, що здійснює 3000 пострілів всього за хвилину.

Розробники розкрили технічні характеристики американського дрона, що здійснює 3000 пострілів всього за хвилину.

Компанія General Atomics, відома своїми інноваціями у галузі безпілотних літальних апаратів, представила новий дрон Mojave, оснащений потужним озброєнням.

InternetUA -
Рішення МЗС - протизаконне #lmn #video #lviv #консульство #паспортзакордоном #мзс #новиниукраїни.

Рішення МЗС - протизаконне #lmn #video #lviv #консульство #паспортзакордоном #мзс #новиниукраїни.

ЛМН 2

️Обурення через новий указ МЗС #lmn #video #новини #мзс #консульство #консульствоукраїни #війна.

️Обурення через новий указ МЗС #lmn #video #новини #мзс #консульство #консульствоукраїни #війна.

ЛМН 6

Речник Херсонської ОВА розповів, що російські окупанти ховають у братській могилі загиблих у Кринках.

Речник Херсонської ОВА розповів, що російські окупанти ховають у братській могилі загиблих у Кринках.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #новиниКринки #кринки #херсонщина #херсонськаобласть #лівийберег #ситуаціявкринках #новостиКрынки #чтовКрынках

Новини Приазов'я 2

США ТАЄМНО ПЕРЕДАЛИ УКРАЇНІ ATACMS

США ТАЄМНО ПЕРЕДАЛИ УКРАЇНІ ATACMS

ПЕТРО ЧЕРНИК військовий експерт TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі вис...

Телеканал Хмельницького -

МЗС проти нелегалів закордоном #lmn #lviv #нелегал #мзс #ухилянти #війна #втікач #мобілізація.

МЗС проти нелегалів закордоном #lmn #lviv #нелегал #мзс #ухилянти #війна #втікач #мобілізація.

ЛМН 4

Новий наказ МЗС #lmn #паспортзакордоном #отриматипаспорт #мзс #мобілізація #новини #призовнийвік.

Новий наказ МЗС #lmn #паспортзакордоном #отриматипаспорт #мзс #мобілізація #новини #призовнийвік.

ЛМН -

У Смілі чули вибухи: Повітряні сили повідомляли про ракетну загрозу.
Велика перемога чи розчарування: гороскоп на 25 квітня для всіх знаків зодіаку.
Затриманого зама Шойгу підозрюють у держзраді після спецоперації ГУР – ЗМІ.
В Україні пройшли кольорові дощі: в ДСНС сказали, чи несуть вони небезпеку.
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку.
Деяким категоріям чоловіків дозволили отримати паспорт за кордоном.
Воротар збірної України, який відмовляється грати за «Реал» , вперше прокоментував скандал, що стався з ним у матчі з «Барселоною».
Чи позбавлятиме Німеччина українських чоловіків статусу біженців: відповідь МЗС країни.
У Миколаєві вибухнув невідомий пристрій і спалахнула пожежа: постраждали 5 рятувальників.
Діти за кордоном можуть розраховувати на виплати до 40 тис.