InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Страхові компанії в США подали позов до Hyundai та Kia через викрадення автомобілів.

Десятки страхових компаній подали позов з вимогою відшкодування витрат на ремонт або повне відшкодування вартості автомобілів Hyundai та Kia після викрадень, які почалися минулого року після публікації в соцмережах «лайфхаку» щодо легкості запуску автомобілів брендів.

Як повідомлялося раніше, деякі моделі Hyundai і Kia, що продаються в США до 2021 року, не були оснащені імобілайзером, що дозволяє шахраям використовувати простий кабель USB, щоб завести автомобіль і виїхати.

Однак злодіям спочатку потрібно проникнути всередину, що зазвичай означає розбити вікно і зробити деякі маніпуляції з внутрішнім оздобленням, і тепер страхові компанії хочуть, щоб Hyundai та Kia повернули їм все, що вони витратили на ремонт та відшкодування повної вартості автомобілів, які не вдалося відновити.

За даними Automotive News, Liberty Mutual, Nationwide, American Family та 65 інших автостраховиків, які складають лише частину страхових компаній країни, вже виплатили 190 мільйонів доларів та оцінюють загальну виплату більш ніж 300 мільйонів доларів.

Загалом вважається, що хвиля злочинності, спричинена публікаціями «лайфхаків» у соціальних мережах, може зрештою коштувати страховій галузі США до 600 мільйонів доларів, враховуючи, що 8,3 мільйона автомобілів, вироблених двома автомобільними брендами, не мають імобілайзера. 8 мільйонів від Hyundai і 4,5 мільйонів від Kia.

Згідно з позовом, який був поданий до Окружного суду США в окрузі Оріндж, штат Каліфорнія, у березні, заміна вікон та ремонт рульових колонок після спроби злому автомобіля та його системи запалення часто обходиться страховику більш ніж у 3000 доларів.

З позову випливає, що якщо транспортний засіб використовувався для розважальних поїздок або для заподіяння шкоди громадському майну, витрати страхової компанії зростуть до 10 000 доларів, а загальна шкода може становити до 20 000 доларів.

Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA), яке стежить за дотриманням стандартів безпеки транспортних засобів у США, не вимагає, щоб у систему стартера обов’язково був інтегрований імобілайзер. У той же час Hyundai опублікувала заяву, в якій йдеться про те, що «в цьому судовому розгляді немає необхідності».

Деякі автомобілі Hyundai на дорогах США сьогодні — в основному моделі «br» або моделі початкового рівня — не оснащені системою запуску двигуна з кнопки та пристроями, що імобілізують. Важливо уточнити, що імобілайзер двигуна є протиугінним пристроєм, і ці автомобілі повністю відповідають федеральним вимогам щодо захисту від викрадення.

Однак у позові йдеться, що клієнти могли отримати варіанти захисту від викрадення лише в тому випадку, якщо вони купили «дорогі комплектації, в яких відсутні якісь опції безпеки автомобіля». Більше того, він додає, що інформація про відсутність імобілайзера була прихована в таблицях, які споживачі зазвичай не отримують, не читають і/або не розуміють.

У лютому Hyundai та Kia випустили оновлення програмного забезпечення для низки автомобілів, яке активує функцію «вимкнення запалювання» після блокування дверей. Крім того, тривалість звукового сигналу збільшена з 30 секунд до однієї хвилини і власникам доведеться використовувати брелок, щоб розблокувати автомобіль, щоб ключ завів двигун.

Источник: avtosota.com

Перший секретар РНБО Володимир Горбулін: від Кучми до Зеленського.

Перший секретар РНБО Володимир Горбулін: від Кучми до Зеленського.

У цьому випуску ми розповімо про першого секретаря РНБО та історію створення цього органу. Ви дізнаєтеся позицію Володимира Горбуліна щодо ядерного роззброєння України та про політичні процеси, які відбувалися всередині нашої держави. Слідкуйте за...

Цензор.НЕТ -

Нацрада зареєструвала LMN як онлайн медіа

Нацрада зареєструвала LMN як онлайн медіа

Сьогодні, 25 квітня, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала Львівську мануфактуру новин як суб’єкт у сфері онлайн медіа. За це проголосували всі члени медіарегулятора, які взяли участь у засіданні. Як онлайн медіа LMN ...

ЛМН -

Чоловікам не видають паспорти за кордоном: усе про рішення МЗС, бунти і депортацію з ЄС.

Чоловікам не видають паспорти за кордоном: усе про рішення МЗС, бунти і депортацію з ЄС.

Біля паспортних столів для українців по всій Варшаві збираються натовпи людей. Вони хочуть забрати свої документи або подати заяви до того, як набудуть чинності нові правила мобілізації. В одному з пунктів видачі паспортів втрутилася поліція. Міні...

ЛМН -

Профілактичні рейди на Львівщині

Профілактичні рейди на Львівщині

Цьогоріч у перший квартал за участі служби у справах дітей Львівської ОВА в області обстежили 812. За невиконання своїх обовʼязків притягнули до відповідальності 75 батьків. До цієї роботи долучається патрульна поліція, а також підрозділи ювенальн...

ЛМН -

Цього тижня у Львові діють мобільні пункти вакцинації.

Цього тижня у Львові діють мобільні пункти вакцинації.

Пункти діють у межах Всесвітнього тижня імунізації. Вакцинуватись можна від усіх небезпечних захворювань (згідно з календарем профілактичних щеплень), а також від COVID-19. Мобільні пункти діють з 25 – 28 квітня, з 11:00 до 17:00 у Центрі Довженка...

ЛМН -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про поїздку до воїнів

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про поїздку до воїнів

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Театр Лесі Українки відмовився від вистав режисера, який підтримав Путіна і назвав війну «спецоперацією».
«Потяг, стій! Раз-два». За кордоном припинили видавати документи українцям. Що далі
РФ масовано атакує центральну частину Донецької області: є загиблий та п'ятеро поранених.
Як каратимуть українців, які не оновлять дані в ТЦК за 60 днів: докладне роз'яснення.
Нацбанк знову знизив облікову ставку
Фахівці з кібербезпеки розповіли, як українцям виявити у телефоні додаток з рф.
З першої миті викликав повагу і захоплення: на фронті загинув сержант Нацгвардії Олександр Ющенко.
В СРСР в українських чемпіонів намагалися відібрати титул після неймовірного кидка Волкова: 35 років першої перемоги киян у першості Союзу.
Польща може почати депортувати українських чоловіків.
У бою проти окупантів загинув нацгвардієць Олександр Ющенко.