InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Помилки, які вбивають вашу орхідею: перевірте себе

Орхідеї — популярні квіти, які допомагають прикрасити будь-яку оселю. Але, щоб вони гарно квітнули і радували око, потрібно знати, як за ними доглядати в домашніх умовах. Читайте в матеріалі ТСН.ua про помилки, яких точно не варто припускатися.

Як доглядати і поливати орхідею: про основні помилки

Рясне і часте поливання

Звичайно і поливати квітку раз на місяць також погана ідея. Адже за таких умов її листя зів'яне, коріння почне висихати, що неминуче приведе до загибелі. Але рясне і часте поливання орхідеї також не подобається. Що ж робити?

Для правильного поливання поставте горщик з орхідеєю у посудину, куди попередньо потрібно налити воду. Занурити потрібно так, щоб коріння було повністю під водою. Тепер можна залишити квітку на кілька годин.

Наступного разу поливати цим способом орхідею потрібно тільки після того, як субстрат в горщику повністю висохне. Раніше повторювати процедуру не варто — коріння з часом почне загнивати.

Обрізання корінців

Це одна з головних помилок, якої припускаються квітникарі-початківці. Люди керуються думкою, раз коріння старе, то його краще викинути. Але це зовсім не так. Нові корінці ростуть в орхідеї досить довго, як і листя. Тому квітка за цей час може просто загинути без коріння.

Обирання сонячного підвіконня

Саме влітку орхідеї найчастіше "помирають". Стається так через негативний вплив сонячного проміння. Якщо в літню пору опівдні сонце буде світити прямо на листя квітки, такого навантаження вона точно не витримає.

Ігнорування шкідників

Якщо помітили, що з рослиною почали відбуватися будь-які зміни, можливо їх причина саме в шкідниках. Якщо вони повністю обліплять квітку, то вона з часом загине. Тому на шкідників потрібно вчасно реагувати і правильно обробляти орхідею від них.

Источник: tsn.ua

ЄС суттєво збільшив оборонні витрати на тлі війни Росії проти України.

ЄС суттєво збільшив оборонні витрати на тлі війни Росії проти України.

З початку повномасштабної війни Росії проти України Європа почала компенсувати багаторічне недофінансування секторів безпеки й оборони, тож національні оборонні бюджети країн-членів зросли, у середньому, на 20% з 2022 року.

InternetUA 1
Boston Dynamics показала нове покоління роботів Atlas.

Boston Dynamics показала нове покоління роботів Atlas.

16 квітня Boston Dynamics, дочірня компанія Hyundai, заявила про закінчення розробки роботів Atlas. Причиною тому послужили проблеми, пов’язані із застарілою конструкцією Atlas, які неможливо було вирішити.

InternetUA 2
УГКЦ не будуватимуть каплицю у сквері біля озера, але хочуть поруч.

УГКЦ не будуватимуть каплицю у сквері біля озера, але хочуть поруч.

У сквері біля озера не будуватимуть, але хочуть поруч — на власній приватній території. Іванофранківці зустрілися з представниками УГКЦ, аби дійти компромісу щодо будівництва каплиці у зеленій зоні. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити го...

Галичина 1

В Жовкві незабаром стартує Zhovkva Cup Race - 2024

В Жовкві незабаром стартує Zhovkva Cup Race - 2024

11-12 травня мальовниче місто Жовква знову стане епіцентром українського велоспорту, адже тут вдруге відбудеться чемпіонат України з велоспорту на шосе за трековою програмою, який вже за рік свого існування здобув статус легендарного. Детальніше п...

ЛМН -

Про головне в деталях М.Палійчук. Наповннення обласного бюджету та перспективи змін у лісовій галузі

Про головне в деталях М.Палійчук. Наповннення обласного бюджету та перспективи змін у лісовій галузі

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 2

«Від стресу не впізнала власну доньку». Як Чернігів пережив ранкові обстріли  / hromadske

«Від стресу не впізнала власну доньку». Як Чернігів пережив ранкові обстріли / hromadske

О 9-й ранку 17 квітня росіяни випустили 3 ракети «Іскандер» по Чернігову. Наразі відомо про 17 загиблих людей, ще понад 60 отримали поранення. Від ракетного удару постраждали об'єкти цивільної та соціальної інфраструктури. Зокрема, є пряме влучанн...

Громадське Телебачення 4

Наступ чи оборона? До чого готується армія РФ на півдні? - Новини Приазов’я.

Наступ чи оборона? До чого готується армія РФ на півдні? - Новини Приазов’я.

Росія наприкінці весни або влітку може піти у наступ відразу на чотирьох напрямках - у Донецькій, Луганській, Херсонській і Запорізькій областях. Про це нещодавно повідомило британське видання Financial Times із посиланням на українських та західн...

Новини Приазов'я 1

В Самборі крадуть гроші на ремонті школи

В Самборі крадуть гроші на ремонті школи

20 грудня минулого року відділ освіти Самбірської міської ради уклав договір з ТОВ “ЕКСПЕРТ СИСТЕМ” на 2 835 000 грн. За ці кошти підрядник мав провести ремонт в Гімназії №9 ім. Андрія Струся у Самборі, яка постраждала після вибуху бойлера. Про це...

ЛМН 3