InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Офлайн чи онлайн? Як будуть навчатися діти з 1 вересня у школах України.

Перед 1 вересня багатьох українців цікавить питання: як будуть працювати школи і як навчатимуться діти - офлайн чи дистанційно?

Styler зібрав інформацію про те, як відбуватиметься навчальний процес у Києві, Харкові, Львові, Миколаєві та інших великих містах країни.

Миколаїв

У Миколаєві з 1 вересня школи 100-відсотково не відкриватимуть через постійну загрозу ракетних ударів в тому числі - по навчальних закладах. Міський голова Олександр Сєнкевич ще у липні видав відповідне розпорядження.

Крім того, у місті є ще одна проблема: багато дітей і вчителів залишили свої місця проживання, тому в класах сидітимуть по два-три учня, але й не факт, що їх буде кому навчати очно.

Також у Миколаєві не працює жоден дитячий садок. І найближчим часом їх відкриття не планується.

Харків

Питання відкриття шкіл у Харкові та області все ще відкрите. За словами голови місцевої ОВА Олега Синєгубова, наразі триває активна підготовка до нового навчального року.

Однак остаточне рішення, як саме та у якому форматі буде проходити навчальний процес, буде вирішено ближче до 1 вересня. А поки тривають аудит приміщень шкіл на наявність там укриттів та роботи з облаштування цих укриттів.

Зауважимо, що головна небезпека шкіл Харкова - в короткому часі підльоту ракет, випущених з території РФ. Наприклад, ракета, запущена в напрямку Харкова з передмість Бєлгорода, досягає обласного центру за 30-40 секунд. А щоб евакуювати школярів до укриття треба щонайменше 5 хвилин.

Тому, швидше за все, начальний рік у місті та області діти розпочнуть так само онлайн.

Київ

В столиці відкриються ті школи, які мають укриття в самих закладах вищої освіти або ж якщо сховища є поруч в пішій 10-хвилинній доступності (не далі 500 метрів).

Наразі триває ремонт і обладнання укриттів, в яких школярі в супроводі педагогів будуть перебувати під час повітряної тривоги.

Источник: rbc.ua

ТВ7+. ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

ТВ7+. ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

Навчити сімейним цінностям, мудрості та толерантності. У школах міста та області продовжують впроваджувати факультативний предмет «Основи сім’ї». Про результати пілотного впровадження та доцільність його продовження говорили за круглим столом. Наш...

Телеканал Хмельницького 1

До Вербної неділі на ринках продають букети з гілочок.

До Вербної неділі на ринках продають букети з гілочок.

Новини Тернополя 1

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОЛИ ВАРТО ЗВЕРТАТИСЬ ДО ОМБУДСМЕНА?.

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОЛИ ВАРТО ЗВЕРТАТИСЬ ДО ОМБУДСМЕНА?.

ОКСАНА КІЗАЄВА, регіональна представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку шир...

Телеканал Хмельницького -

Двоє військових загинули, рятувальники поранені: подробиці вибуху.

Двоє військових загинули, рятувальники поранені: подробиці вибуху.

#миколаїв #вибух #ДСНС

НТА -

«Люди прибували, очікуючи на евакуацію»: порятунок у драмтеатрі Маріуполя та його знищення.

«Люди прибували, очікуючи на евакуацію»: порятунок у драмтеатрі Маріуполя та його знищення.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #маріуполь #війна #драмтеатр #обстріли #ДрамМаріуполь #новиниМаріуполь #подіїМаріуполь

Новини Приазов'я -

Проднабори від міста в Покровському районі

Проднабори від міста в Покровському районі

Проднабори від міста тим, хто має в тому нагальну потребу. В рамках першої для 2024 року «хвилі» видачі від Ради оборони міста та влади Кривого Рогу свої продуктові набори мають змогу отримати представники 20 пільгових категорій. Люди приходять в ...

Перший Міський телеканал. 1