InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Нові відкриття можуть поставити під сумнів усе, що людство знає про формування астероїдів.

Наш Всесвіт містить мільярди об’єктів – від зірок до планет і навіть астероїдів, що обертаються навколо цих планет і зірок. І ми зробили все можливе, щоб дізнатися про тонкощі нашого Всесвіту, зокрема про те, як утворюються астероїди та з чого вони складаються. Але оскільки місії приносять нові відкриття, нам, можливо, доведеться переосмислити те, що ми думали, що ми знали про формування астероїдів.

Вивчення того, з чого складаються астероїди, було давньою метою багатьох астрономів. І, оскільки Земля постійно бомбардується метеоритами, які є уламками астероїдів і комет, ми багато чого дізналися про ці космічні камені, які наповнюють наш Всесвіт. Але, щоб краще розглянути ці небесні об’єкти, ми повинні подивитися на незмінені зразки, взяті безпосередньо з космосу.

Це тому, що кожного разу, коли метеорит потрапляє в нашу атмосферу, він може бути певним чином змінений, оскільки його шматки здираються атмосферою, залишаючи лише підказки про матеріал, який колись складав ці зовнішні оболонки. Вивчаючи зразки, взяті безпосередньо з астероїдів у космосі, ми можемо дізнатися більше про формування астероїдів, ніж метеорит.

І саме тому дослідники з Гавайського університету в Маноа проаналізували незмінені зразки, зібрані з астероїда Рюгу японською місією Hayabusa 2 . Дивлячись безпосередньо на зразки, які зібрали з самого астероїда, вчені змогли відкрити деякі справді дивовижні ідеї.

По-перше, вони виявили, що Рюгу зазнав космічного вивітрювання. Це вивітрювання призвело до плавлення деяких мінералів і матеріалів на поверхні астероїда. Крім того, це призвело до зневоднення поверхні астероїда. Тоді виникає питання: чого все це може навчити нас про формування астероїдів в цілому?

Через свій вік Ryugu дає нам змогу зазирнути в найдавніші дні нашої Сонячної системи, дозволяючи нам дізнатися більше про еволюцію летючих речовин у космосі, таких як органічні молекули та вода. Ми знаємо, що космічна погода є постійним рівнянням у нашій Сонячній системі з випромінюванням сонячного вітру та високошвидкісними мікрометеороїдами, які бомбардують кожен об’єкт у нашій системі.

Але наслідки цих бомбардувань, здається, сильно відрізняються залежно від матеріалу об’єкта. Тому такі астероїди, як Рюгу, покриваються матеріалом, який не містить води. Проте знахідки показують, що астероїди, які виглядають сухими на поверхні, можуть бути багаті мінералами, пов’язаними з водою. Це може змінити все, що ми знаємо про формування астероїдів, якщо це правда.

Команда опублікувала свої висновки щодо зразків Рюгу в журналі Nature Astronomy. Разом із більшою кількістю зразків, зібраних з інших астероїдів, ми зможемо поглибити наші знання про формування астероїдів, що дозволить нам відкрити нову інформацію про те, як сформувалася наша рання Сонячна система.

Источник: pixelinform.com

«Україна мусить готуватися до нових наступальних дій армії РФ в найближчі місяці» - Олег Саакян.

«Україна мусить готуватися до нових наступальних дій армії РФ в найближчі місяці» - Олег Саакян.

В ніч на 29 березня військові РФ атакували дронами та ракетами енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики. «На Дніпропетровщині обстріляні об’єкт...

Новини Приазов'я -

Чи можуть житомиряни дізнатися час за допомогою механічного годинника?.

Чи можуть житомиряни дізнатися час за допомогою механічного годинника?.

Смарт-годинники та мобільні телефони є майже у кожного, тож легко можна дізнатися час. Та чи зрозуміють люди котру годину показує звичайний наручний годинник запитуємо у перехожих Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з те...

Телеканал СК1 -

Інформаційний випуск «Події дня» за 29.03.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 29.03.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 29.03.24

НТК -

Храми Прикарпаття. Храм Святої Параскеви і храм Серця Христового в с. Камінне

Храми Прикарпаття. Храм Святої Параскеви і храм Серця Христового в с. Камінне

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

«Влучало туди, де вже було»  #shorts - DW Ukrainian

«Влучало туди, де вже було» #shorts - DW Ukrainian

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

На переходах кладуть нову бруківку

На переходах кладуть нову бруківку

Новини Тернополя -