InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Ці 5 кроків дозволять вам безболісно прокидатися раніше після переведення годинника.

В ніч на 26 березня в Україні переводять годинники "на годину вперед", як заведено казати у народі. Це означає, що нам доведеться перелаштовуватись на новий лад. Втім є кілька простих кроків, які допоможуть вам прокидатися зранку без зайвих мук.

Корисними порадами ділимось у матеріалі нижче.

Більше освітлення вранці

Подбайте, аби вранці було достатньо освітлення у спальні. Це допоможе прокинутися. Варто розсувати жалюзі чи штори, як тільки продзвенів будильник.

Завдяки світлу наш внутрішній годинник знатиме, що пора братися до справ.

Поставте будильник якомога далі від ліжка

Якщо будильник буде у вас під руками, є великий ризик, що ви просто вимкнете його і знову заснете. Тому, аби уникнути такого казусу, варто ставити пристрій якомога далі від ліжка. Це змусить вас встати, а додатковий рух сприятиме тому, що сон вас покине.

Налагодьте режим сну

Медики довели, що для гарного самопочуття важливо дотримуватись режиму сну. При цьому важливо саме лягати спати в один і той же час. Дорослим достатньо 7-8 годин для нічого відпочинку.

Щоб сон був якісним, у приміщенні має бути темрява. Не варто залишати на ніч ввімкнену лампу, гірлянди тощо. Адже гормон сну - мелатонін - виробляється при цілковитій темряві. Коли вдасться налагодити свій режим сну, то вранці прокидатиметесь без зайвих мук.

Не переїдайте на ніч

Не варто ситно вечеряти й одразу лягати спати. Так важко буде розслабитися й відповідно організм витратить багато часу на те, аби заснути.

Також повний шлунок в положенні лежачи тисне на діафрагму, а це заважає диханню і ускладнює роботу серця. Це все не сприятиме здоровому сну.

Найкраще вечеряти за 3 години до вечірнього сну, їжте легку їжу, намагайтеся не переїдати. Тоді сон буде спокійним і здоровим, а вранці зможете прокинутись без проблем.

Приберіть ґаджети зі спальні

Блакитне світіння смартфонів і планшетів перешкоджає секреції гормону мелатоніну, який необхідний для міцного сну. Тому не варто перед сном читати щось із ґаджетів.

Спробуйте протягом тижня не сидіти в соцмережах, не грати в ігри і не дивитись фільми за годину-півтори до сну, а тоді простежте наскільки покращився ваш нічний відпочинок.

Источник: rbc.ua

Корисні можливості, які з’являться в наступному оновленні Windows 11.

Корисні можливості, які з’являться в наступному оновленні Windows 11.

Цього року Microsoft оновить Windows 11 до версії 24H2, додавши кілька цікавих нововведень, у тому числі можливість використання смартфона як веб-камера, інтеграцію з ШІ-помічником Copilot, новий режим енергозбереження та оновлені віджети.

InternetUA -
ЗСУ вперше знищили російський Ту-22М3: деталі від ГУР та Повітряних сил України.

ЗСУ вперше знищили російський Ту-22М3: деталі від ГУР та Повітряних сил України.

Стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, з якого російські військові здійснювали обстріли території України, був знищений зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки, ідеться в ранковом...

Радіо Свобода 1

Депутат Переяславської міськради Олександр Пасічник щодо підвищення акцизів на пальне.

Депутат Переяславської міськради Олександр Пасічник щодо підвищення акцизів на пальне.

У четвер, 18 квітня, під час сесії Переяславської міської ради депутат від партії «Європейська Солідарність» Олександр Пасічник закликав колег звернутися до Верховної Ради щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне, передає Proslav. ️ Свіжі...

proSLAV -

Один з найдавніших ринків заходу України – на Коломийщині.

Один з найдавніших ринків заходу України – на Коломийщині.

Один з найдавніших ринків заходу України – на Коломийщині. У центрі Заболотова почали торгувати ще за часів Австро-Угорської імперії, роблять це і сьогодні. Щоп’ятниці містечко стає епіцентром торгівлі, де продають найрізноманітніший крам. Прикарп...

НТК -

Німецький пожежник рятує українців біля лінії фронту #shorts - DW Ukrainian.

Німецький пожежник рятує українців біля лінії фронту #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

«У мене в машині вбило мого чоловіка» — про обстріл Чернігова / hromadske.

«У мене в машині вбило мого чоловіка» — про обстріл Чернігова / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Виставка: 65-річчя ФК «Кривбас»

Виставка: 65-річчя ФК «Кривбас»

Відзначили 65-ту річницю. У цей день 18 квітня 1959 року футбольний клуб «Кривбас» зіграв свій перший матч. Відтак на іграх червоно-білих виросло вже не одне покоління криворіжців. Саме тому у відеогалереї під квітковим годинником небайдужі до наш...

Перший Міський телеканал. -