InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Магнітних бур стане більше: фахівці попередили про наближення непростих років.

Сонячна активність у найближчі роки перебуватиме на високому рівні через наближення до пікової точки свого циклу, що загрожує більш частими магнітними бурями.

Як йдеться в огляді Space Weather Live, згідно з розрахунками пік активності випаде на середину 2025 року, а до того часу спостерігатиметься зростання випадків появи сонячних плям і рівня випромінювання.

При цьому зазначається, що торік сильно зросла кількість сонячних спалахів — якщо 2021 року їх було понад 400, то 2022 року цей показник перевищив 2000.

Ці явища могли б мати сильні негативні наслідки для Землі, якби не магнітне поле, яке захищає планету від дії сонячних викидів.

Втім, це може призводити до виникнення магнітних бур, які, за даними геологічної служби США, можуть впливати на роботу енергомереж, систем зв’язку та точної електроніки.

Їхній вплив на людину науково не підтверджено, а фахівці ставляться до популярних переконань вкрай скептично.

"В умовах великого міста трамвай, який повз вас проїжджає, створює обурення магнітного поля набагато більше, ніж будь-яка магнітна буря", — пояснив доктор фізико-математичних наук В’ячеслав Пилипенко.

Своєю чергою лікар-терапевт Лев Авербах зазначає, що найчастіше погіршення самопочуття через магнітні бури викликані не "метеозалежністю", а іншими проблемами. Крім того, він додав, що такого діагнозу навіть не існує і поставити його може хіба некомпетентний лікар. Фахівець не виключив, що проблема може критися в банальному самонавіянні.

Источник: plus.telegraf.com.ua

Латвія збирається посилити бойові можливості армії: розглядає покупку південнокорейських БМП K21.

Латвія збирається посилити бойові можливості армії: розглядає покупку південнокорейських БМП K21.

Як повідомляє південнокорейський діловий журнал «Ділова Корея» Латвія схиляється до посилення свого військового потенціалу за рахунок додавання передової зброї Південної Кореї бойових машин піхоти K21.

InternetUA -
Закон про мобілізацію: що кажуть у Верховній Раді

Закон про мобілізацію: що кажуть у Верховній Раді

У парламенті вже завершили розгляд 4 051 правки до проекту закону щодо мобілізаційних заходів. Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершує розгляд правок до законопроекту про мобілізацію, пройшовши їх...

ЛМН -

Уже три громади Львівщини мають власний smart додаток.

Уже три громади Львівщини мають власний smart додаток.

Новояворівська, Славська та Сколівська громади уже користуються smart додаткомсвого міста. Щоце і яка цого функція, скільки коштує додаток, чи користуються ним мешканці та гості міста та, що потрібно удосконалити, говорили в етері програми «Поману...

ЛМН -

Прикарпатців запрошують долучитися до масового висаджування дерев.

Прикарпатців запрошують долучитися до масового висаджування дерев.

Прикарпатців запрошують долучитися до масової висадки дерев. Організовує акцію наш земляк Петро Тимків спільно з благодійною організацією «Добро.Дій». Дуби садитимуть у селі Бортники Тлумацької міської громади. Долучатись можна особисто, сім'ями т...

НТК -

Депутати Коломийської міської ради зібрались на сесію.

Депутати Коломийської міської ради зібрались на сесію.

Депутати Коломийської міської ради звернулися до голови правління Укрзалізниці, а також до міністра транспорту Румунії та національної компанії пасажирсько-залізничного транспорту Румунії та до міської ради Сігету і Сучави. Мета – здійснення заліз...

НТК -

Відбулася п'ята інтелектуальна вікторина серед команд катехитичних шкіл.

Відбулася п'ята інтелектуальна вікторина серед команд катехитичних шкіл.

«Об'єднані Богом». Відбулася п'ята інтелектуальна вікторина серед команд катехитичних шкіл Коломийської єпархії ПЦУ. Її проводять з ініціативи владики Юліана Гатали. Цьогоріч в ній взяли участь 8 команд.

НТК -

В Старому Самборі авто збило дітей на самокаті: одна з дівчат загинула.

В Старому Самборі авто збило дітей на самокаті: одна з дівчат загинула.

Сьогодні, 28 березня, пообіді в Старому Самборі на вулиці Лева Галицького сталась аварія, у якій одна дитина загинула, а інша отримала травму. Автівка збила 10-річних дітей, коли ті їхали на самокаті. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом пр...

ЛМН 5

У рівненському ТЦК і СП призначили перевірку після скандального відео із військкомом.
Що передбачає новий законопроєкт про мобілізацію: роз’яснення Міноборони.
Через відео з «начальником ТЦК Рівненщини» проведуть перевірку - Сухопутні війська ЗСУ.
Дощ та пориви вітру: прогноз погоди по Київщині на 29 березня.
Міськрада розгляне петицію мешканців Івано-Франківська за збереження рекреаційної зони на озері.
У мережі спалахнув скандал з начальником ТЦК Рівненщини: ЗСУ відреагували.
Професії, за якими нададуть бронювання від мобілізації.
«Київстар» змінює тарифи: які здорожчають та на скільки.
У Києві обмежать масові заходи через загрозу російських атак та ймовірну роботу ДРГ – КМВА.
Анастасія Приходько вперше прокоментувала трагедію в Трускавці і назвала причину смерті свого концертного менеджера Григорія Красницького.