InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Розмитнення в додатку "Дія": які авто найвигідніше купувати.

Українцям розповіли, як вони зможуть скористатися послугою розмитнення автівки через додаток "Дія" після того, як Верховна Рада ухвалить відповідний законопроект.

Інструкцію та детальне роз’яснення оприлюднив Інститут дослдіжень авторинку.

Розмитнення авто в "Дії" - хто зможе скористатися

Послуга дає можливість подати декларації через Єдиний веб-портал державних послуг. Процедура дозволяє розмитнювати виключно легкові автомобілі - як нові, так і вживані. Незмінним залишається й екологічний стандарт — не нижче "Євро-2", тобто від 1996 року випуску. У разі, якщо Рада ухвалить законопроект, розмитненням можуть скористатися фізичні та юридичні особи. Але для останньої категорії передбачене виключення - авто віком понад 3 роки можна буде розмитнити за класичною процедурою, без "Дії", а з класичним поданням декларації через спеціальні брокерські програми.

Розмитнення авто в "Дії" - деталі процедури

Щоб офіційно пройти процедуру розмитнення, власникам автомобілей достатньо буде вказати наступну інформацію:

  • тип, марка та модель;
  • рік виготовлення;
  • VIN-код
  • об’єм двигуна (куб.см);
  • тип палива;
  • відомості про документи на автомобіль (свідоцтво про реєстрацію, експортна митна декларація, інші супровідні документи).

Розрахунок митних платежів та оплата також відбуватиметься через додаток "Дія", а для проведення транзакцій водіям буде відведено близько місяця. Оскільки податки більше не залежатимуть від митної вартості автомобіля - зникає потреба у фізичному огляді машини працівниками митниці. Сертифікація, яка на сьогоднішній день є обов’язковою, автори законопроекту пропонують зробити добровільною. Якщо скасують експертний огляд в сервісному центрі МВС - н омерний знак присвоюватиметься автоматично, електронне свідоцтво про реєстрацію підвантажуватиметься в "Дії". Власник транспортного засобу після розмитнення зможе документи отримати поштою, а номерні знаки виготовити у будь-якій приватній компанії, що матиме ліцензію на їх виготовлення.

Розмитнення авто в "Дії" - яка користь для громадян

Автоматизація процесів дає шанс побороти корупцію, допоможуть власникам зорієнтуватися на реальній вартості автомобіля та захистить українців від шахраїв.

Розмитнення авто в "Дії" - формула нарахування податків

Кабмін пропонує перехідний період довжиною у 5 років, протягом якого вартість розмитнення поступово знижуватиметься для автомобілів віком до 10 років. Нова система передбачає наступні платежі:

  • Мито = 0
  • ПДВ = Ставка * 3,5 * 20%
  • Акциз = Ставка/2

Базовою для нарахування громадянам є ставка, яка розраховується за формулою:

  • СТАВКА = Коефіцієнт віку * об’єм двигуна в куб. см. * Коефіцієнт типу двигуна * Коефіцієнт ексклюзивності
  • Коефіцієнт віку змінюватиметься щороку, впродовж 5 років.

Автори законопроекту на 2022 рік пропонують наступні розміри ставок:

  • 0 років - 2,2; 1 рік - 1,9; 2 роки - 1,65; 3 роки - 1,55; 4 роки - 1,45; 5 років - 1,35; 6 років - 1; 7 років - 0,9; 8 років - 0,85; 9 років - 0,8; 10 років —-0,75; 11 років - 0,7; 12 років - 0,7; 13 років - 0,7; 14 років - 0,7; 15 років - 0,7; понад 15 років - 0,7.

У 2027 році, наприклад, ці показники зростуть до наступного рівня:

  • 0 років - 1,54; 1 рік - 1,33; 2 роки - 1,16; 3 роки - 1,09; 4 роки - 1,02; 5 років - 0,95; 6 років - 0,7; 7 років - 0,63; 8 років - 0,6; 9 років - 0,56; 10 років - 0,53; 11 років - 0,7; 12 років - 0,7; 13 років - 0,7; 14 років - 0,7; 15 років - 0,7; понад 15 років - 0,7.

Коефіцієнт типу двигуна залежить від пального:

  • Бензин/газ - 1
  • Дизель - 1,2
  • Гібрид - 0,5
  • Електро - 0

Коефіцієнт ексклюзивності буде нараховуватися на транспортні засоби, які підпадають під сплату транспортного податку - автомобілі віком не більше 5 років, середньоринкова вартість яких становить понад 2,4 мільйона гривень. Вартість автомобілів визначає Міністерство економічного розвитку економрозвитку, яке публікує вичерпний перелік цих моделей щороку до 1 лютого на офіційному сайті.

Розмитнення авто в "Дії" - скільки доведеться заплатити

Найвигідніше, за словами експертів, буде розмитнювати новіші автомобілі віком до 5 років. Зокрема, для нових автомобілів вартість розмитнення може становити 9% від вартості у 2022 та 6% у 2027 році. За старенькую модель дизельного Volkswagen Passat доведеться заплатити 63% від його вартості.

Источник: apostrophe.ua

Величезну шахрайську онлайн-платформу викрили у Європі: деталі.

Величезну шахрайську онлайн-платформу викрили у Європі: деталі.

Британські правоохоронці у співпраці з Європолом і колегами з низки країн зірвали роботу великої онлайн-платформи, яка допомагала шахраям з усього світу виманювати дані у користувачів; затримали 37 причетних до її діяльності.

InternetUA 1
Oracle інвестує понад $8 млрд у Японію

Oracle інвестує понад $8 млрд у Японію

Oracle заявила в середу, що інвестує понад $8 млрд упродовж наступних 10 років для задоволення попиту на хмарні обчислення та інфраструктуру штучного інтелекту в Японії.

InternetUA 1
Чому страйкують в Грузії? #lmn #грузія #новини #страйк #протести #помануфактуримо.

Чому страйкують в Грузії? #lmn #грузія #новини #страйк #протести #помануфактуримо.

ЛМН 2

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Велика толока

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Велика толока

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Проєвропейська позиція Грузії #lmn #грузія #протести #мітинг #новини #львів #lviv #помануфактуримо.

Проєвропейська позиція Грузії #lmn #грузія #протести #мітинг #новини #львів #lviv #помануфактуримо.

ЛМН -

Грузія не збирається відступати #lmn #video #грузія #страйк #мітинг #новини #помануфактуримо.

Грузія не збирається відступати #lmn #video #грузія #страйк #мітинг #новини #помануфактуримо.

ЛМН -

Мітинг в Грузії проти закону про «іноагентів» #lmn #video #новини #грузія.

Мітинг в Грузії проти закону про «іноагентів» #lmn #video #новини #грузія.

ЛМН -

Наркоторговці у Львові #lmn #львів #новини #lviv #помануфактуримо #наркотики.

Наркоторговці у Львові #lmn #львів #новини #lviv #помануфактуримо #наркотики.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН 4