InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Китайська компанія CATL запускає сервіс швидкої заміни акумуляторів для електромобілів.

Найбільший виробник батарей із Китаю Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) оголосив про створення нового бізнесу. Займатиметься ним дочірнє підприємство EVOGO — суббренд, який побудує в Китаї мережу сервісів швидкої заміни акумуляторів в електромобілях. Як повідомляє Reuters із посиланням на представників CATL, з новими станціями EVOGO автовласники зможуть замінити батарею у своєму EV лише за одну хвилину.

Ідея швидкої заміни елементів живлення не нова – аналогічну концепцію вже реалізував китайський стартап Nio у своїх електромобілях на китайському та норвезькому ринках. Компанія дозволяє власникам електричних автомобілів бренду заїхати на спеціалізовану станцію та повністю замінити блок з акумуляторами, уникаючи очікування зарядки. Технічно CATL планує створити аналогічне рішення, проте різниця між Nio та провідним постачальником батарей полягає у розмаху підприємства.

Якщо станції Nio обмежені електромобілями одного бренду, а компанія управляє всього 700 такими сервісами, то CATL має достатні потужності, щоб вивести служби із заміни батарей на національний рівень. Постачальник обслуговує практично всіх провідних автовиробників — батареями CATL користуються в Tesla, Volkswagen, Hyundai, Daimler та багатьох інших компаніях. Це означає, що технічні специфікації батарей відповідають стандартам, за якими будуть працювати станції EVOGO. А враховуючи, що сама CATL є постачальником, сервіси завжди будуть отримувати необхідну кількість акумуляторів.

В основі системи лежать акумуляторні батареї, які CAES називає Choco-SEB. SEB розшифровується як Swapping Electric Block, а Choco означає зовнішній вигляд SEB, який повинен нагадувати плитку шоколаду. У «Choco-SEB» використовується технологія «cell-to-pack» компанії CATL, в якій елементи інтегровані безпосередньо в акумуляторну батарею (або, в даному випадку, блок).

Таким чином, гравіметрична густина енергії вважається рівною 160 Втч/кг, а об'ємна густина енергії 325 Втч/л. Згідно з CATL, один блок повинен забезпечувати дальність до 200 кілометрів. Цикл, який використовується для визначення цього значення, не вказаний – йдеться про NEDC або CLTC, які відрізняються від стандартів діапазону США чи ЄС.

Кожен пристрій має вбудовану бездротову систему керування акумуляторами (BMS). Це означає, що кожен блок може керувати собою і не має жодних з'єднань на корпусі, крім позитивних та негативних клем.

Під час прес-конференції, присвяченої запуску підрозділу, генеральний менеджер CATL Чен Вейфен розповів, що на першому етапі станції будуть розгорнуті у 10 великих містах Китаю.

Першим сумісним електромобілем для EVOGO стане Bestune NAT – нова модель від китайського концерну FAW Group. За словами Вейфена, мета компанії полягає в тому, щоб перетворити батареї на послугу, а не на споживчий продукт.

Проте заява CATL про сумісність із транспортними засобами викликає подив: передбачається, що Choco-SEB підходить не лише для спеціально розроблених моделей. «Між тим, Choco-SEB сумісний з 80% моделей транспортних засобів на базі платформи BEV, доступних на ринку, і з усіма моделями на базі платформи BEV, які будуть випущені у всьому світі протягом найближчих трьох років», — пише компанія.

За допомогою рішення щодо заміни акумуляторів CATL прагне зменшити витрати користувачів. Замість того, щоб їздити на короткі відстані у повсякденному житті із занадто великими (і дорогими) батареями, має бути можливість гнучкої установки від одного до трьох блоків, залежно від автомобіля. Через програму клієнт може вибрати, чи потрібен йому лише один квартал для поїздок на роботу або два або три квартали для більш далеких поїздок. Після повернення до міста водій може знову встановити лише один блок при наступній заміні акумулятора. Крім заміни акумуляторів, Choco-SEB також можна заряджати в автомобілі — якщо поблизу в цей час немає станції обміну.

Перші зарядні станції EVOGO будуть запущені в Китаї протягом найближчих місяців.

Источник: ua-electro.com

Як скинути геолокацію на iPhone та Android

Як скинути геолокацію на iPhone та Android

Сучасний смартфон - це вже не просто гаджет, а й навігатор, який відстежує місце розташування його власника і передає інформацію додаткам і сайтам.

InternetUA -
Парламент Литви ухвалив поправки для прискорення будівництва заводу Rheinmetall.

Парламент Литви ухвалив поправки для прискорення будівництва заводу Rheinmetall.

Литовський президент Гітанас Науседа назвав цю угоду довгоочікуваним кроком у зміцненні оЛитовські законодавці у вівторок ухвалили поправки, які створили сприятливі умови для великих місцевих та західних виробників, зокрема німецького гіганта обор...

InternetUA -
«ПІДРУЧНИК НЕНАВИСТІ ДО УКРАЇНИ». Чого навчають на уроках історії в окупації? - Новини Приазов’я

«ПІДРУЧНИК НЕНАВИСТІ ДО УКРАЇНИ». Чого навчають на уроках історії в окупації? - Новини Приазов’я

На окуповані території Херсонської області завезли партію російських книг із Рязані, повідомив Центр національного спротиву. За даними підпілля, книги завезли до бібліотек Скадовська, Генічеська та Чаплинки. Більшість книг є псевдоісторичними, а у...

Новини Приазов'я -

Вакцинація від сказу

Вакцинація від сказу

Вакцинувати від сказу. На Прикарпатті ветеринари проводять щеплення домашніх тварин. Адже випадки цього захворювання в регіоні — не поодинокі. До всього, кажуть медики, сказ є небезпечним і для людей. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити ...

Галичина -

Європа готується скерувати на відбудову України конфісковані російські активи, – Бакунець.

Європа готується скерувати на відбудову України конфісковані російські активи, – Бакунець.

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) під час весняної сесії у Страсбурзі (Франція) одноосібно ухвалила резолюцію «Підтримка відбудови України». Вона передбачає створення спеціального міжнародного компенсаційного механізму для скерування конфі...

ЛМН 1

“Вишийте, мамо, бронежилет”

“Вишийте, мамо, бронежилет”

“Вишийте, мамо, бронежилет.” Богдан Томенчук презентував збірку віршів. У ній - більше трьох сотень поезій. Чимало його текстів було покладено на музику. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття...

Галичина -

Переговори в обмін на «позицію сили»? Розкол через Україну і логіка Путіна - Діалоги з Портниковим.

Переговори в обмін на «позицію сили»? Розкол через Україну і логіка Путіна - Діалоги з Портниковим.

У суботу, 20 квітня, у Конгресі США підтримали допомогу Україні на суму близько 61 мільярда доларів. Хоча раніше в Білому Домі заявляли, що спікер Палати представників Майк Джонсон шукав привід, щоб не ставити на голосування проєкт з коштами Украї...

Радіо Свобода -

НОВИНИ. Випуск за 23 квітня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 23 квітня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 1

Кружки «ВДВ» та килимки з прославлянням Росії: в «Епіцентрі» помітили товари з символікою окупантів: що відомо.
Які послуги тепер не доступні для українських чоловіків за кордоном: перелік.
ДП «Документ» припинило видачу документів за кордоном «через технічні причини».
Сенсаційне рішення: батько сімох неповнолітніх дітей не має права на відстрочку від мобілізації.
Українцям за кордоном перестали видавати документи – офіційна заява.
Конфлікт у Goodwine: поліцейський, якого «звільнили день в день», хоче оскаржити рішення.
«Що ти бл*** не знаєш!?» Мілевський злетів із котушок у першому ж матчі за новий клуб.
МЗС підтвердило припинення консульських послуг призовникам.
Консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку.
«Не війна, а спецоперація». Відомі українці прокоментували шокуюче інтерв’ю Героя України Резніковича z-пропагандистам