InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

9 найдорожчих малолітражок у світі

Популярність маленьких автомобілів взагалі не про невеликі гроші. Здавалося б – очевидний факт, що мало заліза, мало двигуна і мало комфорту – доступна ціна. Однак у більшості випадків так взагалі не виходить. Саме маленькі машинки коштують грошей, порівнянних з автомобілями значно більших розмірів. Тут ми зібрали дев’ять найочевидніших прикладів.

1. Mini Cooper SE Convertible

Електричні кросовери? Скільки завгодно. Електричні суперміні? Достатньо. Навіть електричні суперкари вже стають звичайним явищем. Але електричні кабріолети поки що можна порахувати на пальцях.

Mini навряд чи змінить цю ситуацію – наприклад, для Великобританії зробили всього 150 Cooper SE з м’яким верхом і живленням від батарей, кожен за ціною 52 500 фунтів стерлінгів (65 100 доларів). За 200 кілометрів запасу ходу — сума практично неймовірна. Хоча це тільки початок нашого списку.

2. Aston Martin Cygnet

З кожним роком це здається все дивнішим: 97-сильний міський автомобіль Toyota iQ з новими фарами, бамперами та шкіряним салоном продається як Aston Martin. Не “Toyota iQ від Aston Martin” або щось правильніше, наприклад, справжній Aston Martin початкового рівня, який сподівається сподобатися міським власникам, які скаржаться на брак місця для паркування свого V12 DB9.

Очікуваний обсяг продажів до 3000 штук на рік були вкрай оптимістичним прогнозом, і виробництво припинилося всього через пару років, коли було продано близько 150 одиниць. Як і слід було очікувати, з ціною вище 30 000 фунтів стерлінгів (37 200 доларів) – втричі більше, ніж коштував механічно ідентичний японський автомобіль.

3. Fiat Abarth 695 Tributo Ferrari

Навіщо купувати наклейку «Моя друга машина — Ferrari», якщо можна їздити цілою машиною з таким самим написом уже із заводу? Це була спроба Fiat завоювати ринок преміальних міських автомобілів: Abarth 500, забарвлений у колір Rosso Corsa, з підкермовими перемикачами передач, збільшеною на 20 к. с. потужністю та оздобленням з карбону.

Офіційна данина поваги Ferrari (але без шильдиків коней), кожен з лімітованої серії в 500 автомобілів був оцінений в 37 500 фунтів стерлінгів (46 500 дол.). Головна порада: наклейка дешевша.

4. Audi A1 Quattro

Ще одна лімітована серія, надихнута автоспортом. Це була спроба Audi до появи S1 перетворити шикарний, але безхарактерний A1 на гарячий хетчбек, гідний імені Quattro. Це теж була гідна робота: двигун потужністю 252 к. с., повний привід, приголомшливі литі диски «турофани» та крило WRC.

Усього було збудовано 333 автомобілі, які оцінили в 41 000 фунтів стерлінгів (50 800 доларів). Бажаєте купити такий сьогодні? Заплатіть ще більше – цей незграбний герой Audi не знецінився ні на цент.

5. Mini Inspired by Goodwood

Чули про Mini, який вважає, що він Rolls-Royce? Цей забутий зв’язок між двома британськими дочірніми брендами BMW з’явився в 2012 році, і це справжня рідкість: 1000 одиниць по всьому світу. В обмін на чималі 41 000 фунтів стерлінгів (50 800 дол.) власники MIBG отримали Cooper S, обшитий шкірою м’яких корів, відомих людству.

Справжній горіх прикрашав панель приладів, і навіть стандартні килими Mini поступилися місцем довговорсовій овечій вовні Rolls-Royce. Але жодної крилатої «літаючої дами» на капоті на випадок, якщо машина раптом з’явиться на дорогах.

6. Aston Martin Cygnet V8

Так, наш друг Cygnet вдруге з’являється у цьому списку, тому що цей унікальний екземпляр, можливо, є найдорожчим маленьким автомобілем усіх часів. В будь-якому вигляді.

Так, один славний божевільний ентузіаст Aston Martin замовив міський автомобіль з 4,7-літровим двигуном і ходовою частиною від V8 Vantage S. Загальна сума, яку заплатили, є секретом Aston Martin. Для створення подібного екземпляра потрібно від 250 000 до 500 000 фунтів стерлінгів.

7. Smart Brabus Ultimate E

Знамениті тюнери з Brabus протягом десятиліть додавали більше потужності та стилю мініатюрному автомобілю Smart, але ми припускали, що неймовірна команда самоліквідується, коли Smart стане повністю електричним. Ми помилялися. Brabus вирішив, що може повозитися з калібруванням дросельної заслінки електричного Smart, застосувавши звичайні товстіші шини та брутальне обвішування.

Кабріолет Ultimate E розвиває потужність 92 к. с. і розганяється до сотні за 10,9 секунди, що не дуже відповідає назві Brabus, але за ціною більш ніж. Ще 2020 року один із них коштував би вам 50 000 євро. Хтось порівнював його з AMG C63?

8. Honda e

Крім випущеного обмеженим тиражем Mini Cabrio, Honda e – єдиний автомобіль із нашої дев’ятки, який досі продається. Це дуже привабливий автомобіль: на ньому приємно їздити, на нього приємно дивитися, у ньому зручно сидіти і він дуже добре зібраний.

Але для запасу ходу всього 200 кілометрів його поточна ціна трохи менше 37 000 фунтів стерлінгів (45 900 доларів) – це багато.

9. Peel P50

Найменший автомобіль у світі коштуватиме вам купу грошей, якщо ви хочете один із 192 оригінальних екземплярів. На сьогоднішній день в живих залишилося менше 30, і на аукціоні вони коштують від 110 000 (136 400 дол.) до 120 000 (149 000 дол.) фунтів стерлінгів.

На щастя, ви можете купити новий автомобіль на бензині або електриці приблизно за десяту частину цієї суми. Все-таки недорогі малолітражки ще у продажу все ж таки є.

Источник: avtosota.com

Розробники продемонстрували рекордну швидкість передачі даних за секунду.

Розробники продемонстрували рекордну швидкість передачі даних за секунду.

Телекомунікаційний гігант Nokia та голландська організація SURF, що об'єднує ІТ-компанії в галузі освіти та наукових досліджень, повідомили про значне досягнення в галузі оптичної передачі даних.

InternetUA -
Співробітництво між Криворізьким національним університетом та ФК «Кривбас».

Співробітництво між Криворізьким національним університетом та ФК «Кривбас».

Залучення студентської молоді до здорового образу життя та популяризація футболу, як спорту №1 в Кривому Розі та Україні. Криворізький національний університет разом із ФК «Кривбас» підписали меморандум про співпрацю та партнерські відносини. В на...

Перший Міський телеканал. -

КП «Центр поводження з тваринами»

КП «Центр поводження з тваринами»

Місце де тварини знаходять другий шанс на щасливе життя. Лікують, вакцинують, стерилізують, - ці та інші послуги надають чотирилапим у КП «Центр поводження з тваринами» задля збереження та покращення їхнього життя. Наразі в центрі перебуває більш ...

Перший Міський телеканал. -

«Навчальний малюнок»: виставка юних митців

«Навчальний малюнок»: виставка юних митців

Навчальний малюнок. У Кривому Розі пройшла виставка переможців всеукраїнського конкурсу. Участь у змаганні художників взяли понад 400 юних митців віком від 11 до 17 років. Проте на факультеті мистецтв представили 44 найкращі роботи. Оцінювали учас...

Перший Міський телеканал. -

Третій міський турнір всеукраїнских змагань з волейболу серед юнаків.

Третій міський турнір всеукраїнских змагань з волейболу серед юнаків.

17 квітня у Кривому Розі стартував 3 міський турнір змагань з волейболу серед юнаків. Він проходить у рамках проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні Ліги». За можливість представлятися наше місто в обласних змаганнях вирішили поборотися 6 коман...

Перший Міський телеканал. -

Проєкт «Арт-лабораторія» в Музичній школі №13

Проєкт «Арт-лабораторія» в Музичній школі №13

Можливість отримати нові знання, творчий розвиток та психосоціальну й емоційну підтримку. В Саксаганському районі, на базі музичної школи №13, діє проєкт «Арт-лабораторія». Це - результат спільних дій влади міста та ГО «4.5.0 КРИВИЙ РІГ». В надійн...

Перший Міський телеканал. -

Криворіжжя провело у вічний спокій захисника Євгена Гуцала.

Криворіжжя провело у вічний спокій захисника Євгена Гуцала.

Казав родині: я піду вас захищати, щоб у вас все було гаразд - саме з такою метою Євген Гуцало став на захист рідної України та своєї родини, та через підступність ворога воїн повернувся до рідного Кривбасу на щиті. 16 квітня Криворіжжя провело за...

Перший Міський телеканал. -