InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Українцям розповіли, як захистити автомобіль від обстрілів та ракет під час війни.

У нинішніх умовах в Україні для автовласників стає надзвичайно важливим питання: як забезпечити захист свого автомобіля під час обстрілів і що робити, якщо транспортний засіб пошкоджений уламками або вибуховою хвилею. У цій публікації видання “Автосота” надали відповіді на ці запитання, а також поділимося кількома рекомендаціями та деталями.

Насамперед, варто зрозуміти, що в умовах війни ніхто не може гарантувати повну безпеку. Тому самостійно піклуйтесь про захист свого автомобіля.

Під час бойових дій транспортний засіб стає дуже вразливим і може постраждати з таких причин:

1. Уламки від боєприпасів: якщо поряд з автомобілем вибухне снаряд, автомобіль може отримати пошкодження від уламків. Особливо важливо враховувати уламки, які потрапили у двигунний відсік, оскільки це може вплинути на його роботу.

2. Вибухова хвиля при сильному ударі поруч з автомобілем також є небезпечною. У такому випадку скло, зокрема лобове скло, зазвичай страждає найбільше. Крім того, металеві бічні панелі можуть бути пошкоджені.

3. Не слід забувати про можливе мародерство. У період війни з’являються люди, які готові збагатитися на горі інших. Для ворожого солдата можуть бути цікавими не сам автомобіль, а цінні речі всередині нього.

Найбезпечнішим місцем для автомобіля під час бойових дій є підземний гараж. Чим товщі стіни такої будівлі, тим краще. Варто зазначити, що навіть така конструкція може стати небезпечною при безпосередньому влучанні снаряду.

Не варто розраховувати на збереження автомобіля у металевих гаражах. Цегляний гараж має більші шанси справитися з такою ситуацією.

Якщо ваш автомобіль пошкоджений внаслідок обстрілу, теоретично ви все ж може отримати компенсацію від держави. У додатку “Дія” наразі є можливість заявити про компенсацію збитків, що стосуються нерухомого майна, і незабаром буде запроваджено подібний функціонал для рухомого майна.

Страхові компанії в такій ситуації часто не є надійними помічниками, оскільки вони оперують положенням про форс-мажор, яке не передбачає виплату в таких обставинах.

Проте, останнім часом в страхових компаніях спостерігаються певні зрушення. Деякі з них включають у свій пакет послуг можливість часткового відновлення транспортного засобу в разі пошкодження внаслідок бойових дій.

Важливо також зауважити, що у разі, якщо ваш автомобіль був повністю знищений або отримав такі пошкодження, що вже не придатний для експлуатації, потрібно звернутися до сервісного центру МВС для зняття його з реєстрації.

Источник: mashyna.com.ua

ТВ7+. ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

ТВ7+. ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

Навчити сімейним цінностям, мудрості та толерантності. У школах міста та області продовжують впроваджувати факультативний предмет «Основи сім’ї». Про результати пілотного впровадження та доцільність його продовження говорили за круглим столом. Наш...

Телеканал Хмельницького 1

До Вербної неділі на ринках продають букети з гілочок.

До Вербної неділі на ринках продають букети з гілочок.

Новини Тернополя 1

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОЛИ ВАРТО ЗВЕРТАТИСЬ ДО ОМБУДСМЕНА?.

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОЛИ ВАРТО ЗВЕРТАТИСЬ ДО ОМБУДСМЕНА?.

ОКСАНА КІЗАЄВА, регіональна представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку шир...

Телеканал Хмельницького -

Двоє військових загинули, рятувальники поранені: подробиці вибуху.

Двоє військових загинули, рятувальники поранені: подробиці вибуху.

#миколаїв #вибух #ДСНС

НТА -

«Люди прибували, очікуючи на евакуацію»: порятунок у драмтеатрі Маріуполя та його знищення.

«Люди прибували, очікуючи на евакуацію»: порятунок у драмтеатрі Маріуполя та його знищення.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #маріуполь #війна #драмтеатр #обстріли #ДрамМаріуполь #новиниМаріуполь #подіїМаріуполь

Новини Приазов'я -

Проднабори від міста в Покровському районі

Проднабори від міста в Покровському районі

Проднабори від міста тим, хто має в тому нагальну потребу. В рамках першої для 2024 року «хвилі» видачі від Ради оборони міста та влади Кривого Рогу свої продуктові набори мають змогу отримати представники 20 пільгових категорій. Люди приходять в ...

Перший Міський телеканал. 1