InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Технологія 5G загрожує Starlink: чому супутниковий інтернет може перестати працювати.

Компанія SpaceX днями заявила, що її клієнти Starlink у США можуть зіштовхнутися із серйозними проблемами широкосмугового доступу, якщо компанії Dish Network регулятор дозволить використовувати смугу 12 ГГц для розгортання стільникової мережі 5G, повідомляє digitaltrends.com.

Федеральна комісія зв'язку (FCC) може видати дозвіл Dish Network та іншим компаніям, на зразок RS Access, використовувати діапазон 12 ГГц. У SpaceX станом справ дуже незадоволені, пише ЗМІ.

"Якщо Dish досягне свого, то, як показує наше дослідження, то на частотах Starlink почнуться перешкоди, і це торкнеться 77% американських клієнтів, а в 74% випадків на них чекає повне відключення обслуговування, що зробить Starlink непридатним для використання більшістю американців", — йдеться в повідомленні компанії Ілона Маска.

Деякі компанії давно намагаються отримати доступ до частоти 12 ГГц, яку SpaceX вже використовує для свого супутникового інтернету. Раніше Dish публікувала дані, що свідчать про те, що наземні мережі 5G можуть ділити частоту із супутниковими мережами, розташованими на низькій навколоземній орбіті. Але днями SpaceX заявила, що технічні дослідження, "проведені ще у 2016 році", показують, що відкриття діапазону для наземних мереж 5G може негативно вплинути на її службу Starlink, і навіть звинуватила Dish у спробі "ввести FCC в оману в надії приховати правду".

Компанія, яку очолює мільярдер-підприємець Ілон Маск, також поділилася 12-сторінковим звітом, який пояснює, як саме послуга зв'язку від Dish може "спричинити масові збої в роботі користувачів супутникових послуг наступного покоління", таких як Starlink. У документі пояснюється, що антена з високим коефіцієнтом посилення, наприклад, термінал SpaceX, "досить чутлива до прийому дуже слабких сигналів від датчиків рідної мережі", і що "такі антени не відхиляють" перешкоди, що виходять від сторонніх джерел". В результаті перешкоди "цілком знищать корисний сигнал".

Представник Dish заявив, що "інженери-експерти оцінюють дослідження SpaceX".

Минулого тижня Dish оголосила про запуск комерційної послуги 5G у понад 100 містах США, що охоплюють близько 20% населення країни з використанням частот в інших діапазонах спектра. Але ще невідомо, чи компанія зможе отримати доступ до частоти 12 ГГц у межах розгортання 5G.

SpaceX вже вивела на орбіту понад 2500 супутників Starlink. На цей час проєкт обслуговує понад 400 тис. клієнтів у 34 країнах.

Источник: focus.ua

Фахівці дали пораду, що робити, якщо телефон почав швидко розряджатися.

Фахівці дали пораду, що робити, якщо телефон почав швидко розряджатися.

Деякі причини швидкого розряджання телефону можуть бути не такими очевидними, проте варто звернути увагу на будь-яку дрібницю, щоб зберегти заряд батареї, коли вона і так занадто швидко сідає.

InternetUA -
ТВ7+. ЗМІНИ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

ТВ7+. ЗМІНИ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

З 2021-го року в рамках президентської програми в Україні побудувати та реконструювали 177-м приймальних відділень медзакладів. На Хмельниччині змін зазнали десять в тому числі і у Кам'янці-Подільському. Детальніше у сюжеті. Наш сайт : А також ми ...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ЛЯЛЬКИ ДЛЯ НЕНАРОДЖЕНИХ

ТВ7+. ЛЯЛЬКИ ДЛЯ НЕНАРОДЖЕНИХ

Ляльки для ненароджених. У Державному культурно-історичному заповіднику Межибіж відкрилась виставка майстрів – лялькарів на тему Голодомору. Усі композиції створені на основі реальних фактів та спогадів, які збереглись у родинах майстрів. Детальні...

Телеканал Хмельницького 1

«ОГОЛОСИЛИ ШПИГУНАМИ США». Релігійні переслідування в окупації - Новини Приазов’я

«ОГОЛОСИЛИ ШПИГУНАМИ США». Релігійні переслідування в окупації - Новини Приазов’я

Росія поширює репресії щодо протестантів на окупованих територіях України. Про це у колонці для американського видання The Hill на початку квітня написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, до повномасштабного вторгнення в Укр...

Новини Приазов'я -

Два міста Львівщини потрапили до п’ятірки «прозорих» міст України.

Два міста Львівщини потрапили до п’ятірки «прозорих» міст України.

Transparency International Ukraine презентувало дослідження прозорості українських міст за 2023 рік. Статус «прозоре місто» отримали Львів, Тернопіль, Мукачево, Дніпро, Дрогобич – це ті міста, які продемонстрували зростання рівня прозорості і мают...

ЛМН -

ТВ7+. ВПУ №11: ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА ДЛЯ ПІДГОТОВКИ РОБІТНИКІВ

ТВ7+. ВПУ №11: ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА ДЛЯ ПІДГОТОВКИ РОБІТНИКІВ

У Хмельницькому вищому професійного училища №11 оголосили про старт регіонального експерименту щодо створення цифрової платформи для підготовки кваліфікованих робітників машинобудівної галузі. Цифрова освітня платформа міститиме різний ресурс з пі...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. КНИЖКОВА ВЕСНА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ – В ОБЛАСТІ ПРОВЕДУТЬ ТРАДИЦІЙНИЙ КНИЖКОВИЙ ФОРУМ

ТВ7+. КНИЖКОВА ВЕСНА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ – В ОБЛАСТІ ПРОВЕДУТЬ ТРАДИЦІЙНИЙ КНИЖКОВИЙ ФОРУМ

Гість: КАТЕРИНА ЧАБАН - директорка Хмельницької ОУНБ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -