InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Встановлено особу курсанта з Рівненщини, який скоїв самогубство під час караулу.

У неділю, 19 березня, 18-річний курсант Львівського державного університету внутрішніх справ застрелився з автомата під час караулу на посту .

Як повідомляє Еспресо.Захід, 18-річний Дмитро Гульчук народився у селищі Могиляни Острозького району на Рівненщині. З дитинства мріяв бути поліцейським. Вступив до Львівського державного університету внутрішніх справ, але практично від початку навчання, зі слів брата, жалівся на тиск командира та всього керівництва вишу.

“Коли востаннє кілька днів тому спілкувався з братом, того саме перевели з гуртожитку до казарми. В університеті це вважається покаранням. До того ж йому дали додаткові наряди.”

За словами брата Олега, Дмитро загалом був спокійним, стриманим, добрим юнаком. Олег каже, через свою доброту дуже страждав.

Батько переконаний, що це саме доведення до самогубства. Ситуація наростала від початку вступу юнака до навчального закладу. А вимагання хабаря стало останньою краплею. Чоловік каже, син хотів переводитися, але рідня сподівалася, що ситуація втрясеться.

Перед тим, як скоїти самогубство, Дмитро надіслав прощальні смс-повідомлення батькові, матері та двом братам – молодшому Владу і старшому Олегу. Водночас рідні обурені поведінкою керівництва вишу, адже про загибель сина їм ніхто не повідомив.

“З того, що я зараз вже дізнався, відбувався булінг , але не фізичний, а моральний. Тому що він був хлопець не слабкий фізично, займався спортом, боксом. Тому командири дали старшинам право “що хочете, те й робіть”, тож вони вже знущалися з сина, напевно, з інших курсантів теж, принизливі завдання давали. Ну, а ти й по морді не даси, і не виконати не можеш, бо вони йдуть до командирів чи декана і доносять, отак от. Ми ж думали, що якось це вирішиться. Коли його перевели з гуртожитку, то наче ситуація змінилася. Але останньою краплею став хабар, через це до такого довели…”, – каже батько.

18-річний Дмитро, зі слів брата, жалівся на тиск командира та всього керівництва вишу. Загалом був спокійним, стриманим, добрим юнаком. Олег каже, через свою доброту дуже страждав.

Хлопець навчався на другому курсі Львівського державного університету внутрішніх справ. Він був курсантом факультету №3 “Превентивна діяльність”. Хлопець застрелився з автомата Калашникова АКС-74У під час перебування в наряді. Зброю курсантам видають під час добових чергувань на окремих постах.

В університеті підтвердили самогубство львівського курсанта. Наразі триває слідство.

Источник: infopotik.com.ua

У Москві студента-українця втретє відправили до спецприймальника за гасло "Слава Україні!".

У Москві студента-українця втретє відправили до спецприймальника за гасло "Слава Україні!".

Студента Московського держуніверситету (МДУ) Сергія Гулька, який має українське громадянство, втретє поспіль відправили до спецприймальника за гасло "Слава Україні!" у соцмережах. Про це повідомляє Телеграм-канал The Insider.

InternetUA -
Бельгійці показали, як будується перший у світі штучний енергетичний острів.

Бельгійці показали, як будується перший у світі штучний енергетичний острів.

Компанія Elia опублікувала відеоролик будівництва першого штучного енергетичного острова Принцеси Єлизавети, який стане інноваційною електричною мережею в морі, що з’єднує вітряні морські електростанції з материковою частиною Бельгії.

InternetUA -
Нарада: вступна компанія КННІ ДонДУВС

Нарада: вступна компанія КННІ ДонДУВС

Криворізький навчально-науковий інститут Донецького державного університету внутрішніх справ запрошує всіх бажаючих на вступну компанію та день відкритих дверей! Це унікальна можливість ознайомитися з навчальним процесом, інфраструктурою та можлив...

Перший Міський телеканал. -

Що не так з Меморіалом Героїв на марсовому полі - Погляд з Хмарочоса.

Що не так з Меморіалом Героїв на марсовому полі - Погляд з Хмарочоса.

️ "Це нагадує вибух. Я не розумію цього елементу концептуально на цвинтарі". Саме так відреагувала дизайнерка Дарця Веретюк на проєкт Меморіалу Героїв у Львові. ️ 17 квітня у Львові оголосили переможців конкурсу проєктів меморіального комплексу ві...

ЛМН -

РИНОК ПРАЦІ: НА КОЖНОМУ ДРУГОМУ ПІДПРИЄМСТВІ СКАРЖАТЬСЯ НА ПРОБЛЕМИ З ПОШУКОМ РОБІТНИКІВ.

РИНОК ПРАЦІ: НА КОЖНОМУ ДРУГОМУ ПІДПРИЄМСТВІ СКАРЖАТЬСЯ НА ПРОБЛЕМИ З ПОШУКОМ РОБІТНИКІВ.

МИКОЛА ВАВРИЩУК - заступник Хмельницького міського голови ВІТАЛІЙ БАНДИРСЬКИЙ- директор міської філії обласного центру зайнятості ОЛЕГ ПОСТЕРНАК – політолог, політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки. TV7+ — обласний телеканал цілодобовог...

Телеканал Хмельницького -

Михайло Торгонський ліквідатор аварії на ЧАЕС поділився спогадами про ті важкі дні.

Михайло Торгонський ліквідатор аварії на ЧАЕС поділився спогадами про ті важкі дні.

Сьогодні 38-річниця аварії на ЧАЕС. Традиційно в Україні вшановують пам'ять ліквідаторів, тих хто героїчно боровся з невидимим ворогом – радіацією. Серед ліквідаторів — ветеран Михайло Торгонський, житель Овруча. Чоловік поділився спогадами про по...

Телеканал СК1 -

Інтерв'ю дня: фестиваль національно-патріотичного мистецтва «Оберіг».

Інтерв'ю дня: фестиваль національно-патріотичного мистецтва «Оберіг».

Кривий Ріг став безпечною гаванню для постраждалих від військ РФ з різних регіонів України. Херсонці, що знайшли прихисток у місті, провели фестиваль національно-патріотичного мистецтва «Оберіг», який започаткували ветерани з Афганістану більше 20...

Перший Міський телеканал. -

БОЙОВІ ВІРАЖІ! Працює МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ! За штурвалом - пілот з  позивним  «AirFighter» !.

БОЙОВІ ВІРАЖІ! Працює МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ! За штурвалом - пілот з позивним «AirFighter» !.

Цензор.НЕТ -

Директорка департаменту охорони здоров’я Міноборони Оксана Сухорукова про здоров’я військовослужбовців і те, як привести процедури до тями.
Придатні для військової служби поділятимуться на чотири категорії – Міноборони.
Звільнення з роботи за родича на окупованій території: депутати ВР дозволили порушувати права працівників.
Аналітики: нові iPad Pro будуть у дефіциті через Samsung.
ГУР знищило російський гелікоптер Ка-32 просто на аеродромі в Москві: деталі операції.
ЗСУ відбили десятки атак на Бахмутському та Лиманському напрямках, уражено пункт управління ворога – Генштаб.
Для ворога настають дуже складні часи, бо ми отримаємо і ATACMS, і Storm Shadow.
Вони дуже економні. Відомий психіатр назвав разючу відмінність між успішними людьми та невдахами
У Харкові чоловік застрелив з рушниці дружину та доньку.
Залужний уперше за довгий час засвітився на фото