InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Греція відреагувала на військові погрози з боку Туреччини.

Міністерство закордонних справ Греції заявило про погрози війни з боку Туреччини, після того, як міністр закордонних справ Туреччини пригрозив "вжити заходів" проти Греції у зв'язку з військовими навчаннями в Егейському морі.

Про це повідомляє Assosiated Press, пише "Європейська правда".

Міністерство заявило, що "повторювані погрози війни" з боку Туреччини "абсолютно неприйнятні", і зазначило, що Греція поважає міжнародне право і Морське право ООН.

Туреччина наполягає на тому, що розміщення солдатів або зброї на грецьких островах у східній частині Егейського моря поблизу її узбережжя порушує невійськовий статус островів відповідно до міжнародного права.

Греція заперечує, що їй необхідно захистити їх від можливого нападу з боку Туреччини, зазначаючи, що Анкара тримає значні військові сили на західному турецькому узбережжі, прямо навпроти островів.

У вівторок міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Греція повинна відмовитися від свого порушення. "Або вона відступить у цьому питанні і буде дотримуватися угоди, або ми зробимо все необхідне", - сказав він.

Члени НАТО Туреччина і Греція десятиліттями сперечаються з цілої низки питань, включно з територіальними претензіями в Егейському морі та суперечками про повітряний простір. За останні 50 років ці суперечки тричі приводили їх на межу війни.

Останніми роками напруженість посилилася, особливо через права на розвідувальне буріння в тих районах Середземного моря, де Греція і Кіпр претендують на виняткові економічні зони, що вилилося у військово-морське протистояння два роки тому.

"Греція не повинна забувати про це. Ті, хто сіє вітер, пожинають бурю. Якщо ви не хочете миру, ми зробимо все необхідне. Одного разу вночі, раптово", - сказав Чавушоглу.

Раніше з такими заявами виступав президент Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, коли він погрожував військовими діями проти курдських бойовиків у Сирії та Іраку. Ердоган виконав цю погрозу, і останніми роками Туреччина провела кілька військових операцій. Нещодавно Ердоган почав використовувати цю фразу і щодо Греції.

Источник: eurointegration.com.ua

Корисні можливості, які з’являться в наступному оновленні Windows 11.

Корисні можливості, які з’являться в наступному оновленні Windows 11.

Цього року Microsoft оновить Windows 11 до версії 24H2, додавши кілька цікавих нововведень, у тому числі можливість використання смартфона як веб-камера, інтеграцію з ШІ-помічником Copilot, новий режим енергозбереження та оновлені віджети.

InternetUA -
ЗСУ вперше знищили російський Ту-22М3: деталі від ГУР та Повітряних сил України.

ЗСУ вперше знищили російський Ту-22М3: деталі від ГУР та Повітряних сил України.

Стратегічний ракетоносець-бомбардувальник Ту-22М3, з якого російські військові здійснювали обстріли території України, був знищений зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки, ідеться в ранковом...

Радіо Свобода 1

Депутат Переяславської міськради Олександр Пасічник щодо підвищення акцизів на пальне.

Депутат Переяславської міськради Олександр Пасічник щодо підвищення акцизів на пальне.

У четвер, 18 квітня, під час сесії Переяславської міської ради депутат від партії «Європейська Солідарність» Олександр Пасічник закликав колег звернутися до Верховної Ради щодо неприпустимості підвищення акцизів на пальне, передає Proslav. ️ Свіжі...

proSLAV -

Один з найдавніших ринків заходу України – на Коломийщині.

Один з найдавніших ринків заходу України – на Коломийщині.

Один з найдавніших ринків заходу України – на Коломийщині. У центрі Заболотова почали торгувати ще за часів Австро-Угорської імперії, роблять це і сьогодні. Щоп’ятниці містечко стає епіцентром торгівлі, де продають найрізноманітніший крам. Прикарп...

НТК -

Німецький пожежник рятує українців біля лінії фронту #shorts - DW Ukrainian.

Німецький пожежник рятує українців біля лінії фронту #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

«У мене в машині вбило мого чоловіка» — про обстріл Чернігова / hromadske.

«У мене в машині вбило мого чоловіка» — про обстріл Чернігова / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Виставка: 65-річчя ФК «Кривбас»

Виставка: 65-річчя ФК «Кривбас»

Відзначили 65-ту річницю. У цей день 18 квітня 1959 року футбольний клуб «Кривбас» зіграв свій перший матч. Відтак на іграх червоно-білих виросло вже не одне покоління криворіжців. Саме тому у відеогалереї під квітковим годинником небайдужі до наш...

Перший Міський телеканал. -