InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Вчені розробляють засоби відстеження здоров’я корів, схожі на смарт-годинник.

Незабаром у корів на фермах можна буде контролювати їхнє здоров’я, репродуктивну готовність і місцеперебування за допомогою інтелектуальної технології, що працює на основі кінетичної енергії рухів тварини.

Пристрої, які контролюють здоров’я кожної корови або утримують їх у невидимих ​​огорожах, уже використовуються на фермах, але ці розумні інструменти часто живляться від хімічних батарей, які додають енергії, споживаної промисловістю з інтенсивними викидами.

4256.webp (56 KB)

Такі альтернативи, як монітори на сонячних батареях, які використовують у Британії для створення безогорожних пасовищ для корів, можуть залежати від погоди.

Але дослідники з Китаю пишуть у журналі iScience розробили носимий розумний пристрій для корів, який фіксує кінетичну енергію, створювану їхніми найменшими рухами.

«Існує величезна кількість кінетичної енергії, яку можна зібрати під час щоденних рухів великої рогатої худоби, таких як ходьба, біг і навіть рухи шиєю», — сказав Зутао Чжан, дослідник енергетики з Південно-Західного університету Цзяотун і співавтор статті.

У розробці його команди використовується механізм посилення руху, що складається з магнітів і маятника, щоб посилити невеликі рухи корів. «Наш збирач кінетичної енергії спеціально збирає кінетичну енергію слабкого руху», — сказав Чжан.

Технологія міститься в мушлі у формі гребінця, яка кріпиться до щиколотки або шиї корови.

Електромагнітний генератор перетворює кінетичну енергію в електричну. Він зберігається в літієвій батареї, яка живить бездротові монітори.

Потім можна зібрати інформацію, включно з обсягом фізичних вправ, які отримує тварина, репродуктивними циклами, захворюваннями, концентрацією кисню, температурою повітря, вологістю та виробництвом молока, що допомагає забезпечити гарне здоров’я та покращити продуктивність розведення.

Дослідники випробували пристрої на людях і виявили, що легкої пробіжки достатньо для вимірювання температури в пристрої. Вони бачать застосування в майбутньому в системах моніторингу спорту, охорони здоров’я та розумного дому.

«Кінетична енергія присутня скрізь у навколишньому середовищі — листя, що гойдаються на вітрі, рух людей і тварин, коливання хвиль, обертання Землі — всі ці явища містять багато кінетичної енергії», — сказав Чжан. «Ми не повинні дозволяти цій енергії витрачатися даремно».

ТВ7+. ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

ТВ7+. ОСНОВИ СІМ’Ї ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

Навчити сімейним цінностям, мудрості та толерантності. У школах міста та області продовжують впроваджувати факультативний предмет «Основи сім’ї». Про результати пілотного впровадження та доцільність його продовження говорили за круглим столом. Наш...

Телеканал Хмельницького 1

До Вербної неділі на ринках продають букети з гілочок.

До Вербної неділі на ринках продають букети з гілочок.

Новини Тернополя 1

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОЛИ ВАРТО ЗВЕРТАТИСЬ ДО ОМБУДСМЕНА?.

ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ: КОЛИ ВАРТО ЗВЕРТАТИСЬ ДО ОМБУДСМЕНА?.

ОКСАНА КІЗАЄВА, регіональна представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку шир...

Телеканал Хмельницького -

Двоє військових загинули, рятувальники поранені: подробиці вибуху.

Двоє військових загинули, рятувальники поранені: подробиці вибуху.

#миколаїв #вибух #ДСНС

НТА -

«Люди прибували, очікуючи на евакуацію»: порятунок у драмтеатрі Маріуполя та його знищення.

«Люди прибували, очікуючи на евакуацію»: порятунок у драмтеатрі Маріуполя та його знищення.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #маріуполь #війна #драмтеатр #обстріли #ДрамМаріуполь #новиниМаріуполь #подіїМаріуполь

Новини Приазов'я -

Проднабори від міста в Покровському районі

Проднабори від міста в Покровському районі

Проднабори від міста тим, хто має в тому нагальну потребу. В рамках першої для 2024 року «хвилі» видачі від Ради оборони міста та влади Кривого Рогу свої продуктові набори мають змогу отримати представники 20 пільгових категорій. Люди приходять в ...

Перший Міський телеканал. 1