InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Небезпечний астероїд летить до Землі: його швидкість у 27 разів перевищує швидкість звуку.

Згідно з прогнозами NASA, вже в п'ятницю, 12 серпня, до Землі наблизиться потенційно небезпечний величезний астероїд, який летить зі швидкістю, що перевищує швидкість звуку у 27 разів, повідомляє Live Science.

Швидкість звуку повітря на Землі становить приблизно 1200 км/год, а потенційно небезпечний астероїд, згідно з класифікацією NASA, летить до нашої планети зі швидкістю приблизно 33 000 км/год.

Діаметр астероїда, який називається 2015 FF, коливається в діапазоні між 13 і 28 метрами, що можна порівняти з розміром дорослого синього кита. Вчені з NASA вважають, що цей космічний об'єкт повинен пролетіти повз Землю на відстані 4,3 млн км. За космічними мірками це дуже близька відстань.

Усі астероїди, що розташовані в межах приблизно 200 млн км від Землі, називаються навколоземними, а якщо вони наближаються до нашої планети на відстань у 7,8 млн км, то їм надають статус потенційно небезпечних астероїдів, які можуть загрожувати Землі.

За словами вчених, у космосі може статися будь-яка непередбачувана подія, яка змінить орбіту такого небезпечного астероїда. На траєкторію польоту може вплинути як тяжіння Землі, так і зіткнення з іншим астроїдом, а тому NASA уважно стежить за всіма потенційно небезпечними космічними каменями.

За допомогою наземних телескопів учені NASA стежать за навколоземними астероїдами, щоб мати можливість спрогнозувати їхнє можливе падіння на Землю. Наприклад, за допомогою цих спостережень були виявлені два невеликі космічні камені, які все ж таки впали на Землю кілька років тому. Це були астероїди діаметром 3 метри кожен. Перший під назвою 2018 року LA впав у червні 2018 року на півдні Африки. Причому його виявили лише за кілька годин до падіння. Другий астероїд під назвою 2019 MO впав біля берегів Пуерто-Ріко також у червні, але вже 2019 року. Від падіння цих астероїдів ніхто не постраждав.

Хороша новина від NASA полягає в тому, що, згідно з розрахунками їхніх учених, до кінця 21 століття боятися падіння справді великого астероїда на Землю не варто. Але, як уже було сказано вище, все може змінитися в космосі будь-якої миті під час польоту потенційно небезпечного космічного каменя.

Источник: focus.ua

Збивати ворожі ШАХЕДИ, гелікоптери та РАКЕТИ навчають у 108 бригаді ТРО.

Збивати ворожі ШАХЕДИ, гелікоптери та РАКЕТИ навчають у 108 бригаді ТРО.

Військових 108 бригади ТРО навчають працювати з ПЗРК на віртуальному тренажері. Після занять воїни готові уражати ворожі ракети, гелікоптери і БПЛА. У відео детальніше розказуємо як проходить навчання. Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі ...

Телеканал TV5 -

Новини Кривбасу

Новини Кривбасу

Почнемо сьогоднішні «Новини» з вічного, а саме – автотрощ, обидві сталися на проспекті Миру, а чому одну з них назвали ефект «доміно» дивись у цьому випуску. Покажемо, де можна отримати добру фізичну форму, стати сильним та витривалим, впевнено тр...

Перший Міський телеканал. -

«Російські програми перевиховання української ідентичності в дітях» – правозахисниця.

«Російські програми перевиховання української ідентичності в дітях» – правозахисниця.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #українськідіти #депортаціядітей #росія #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про будівництво модульних котелень

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про будівництво модульних котелень

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ: ОБЛАСНИЙ АРХІВ ЗБИРАЄ ТРАГІЧНІ СТОРІНКИ УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРІЇ.

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ: ОБЛАСНИЙ АРХІВ ЗБИРАЄ ТРАГІЧНІ СТОРІНКИ УКРАЇНСЬКОЇ ІСТОРІЇ.

КАТЕРИНА БУРДУВАЛІС, директорка Державного архіву Хмельницької області TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення,...

Телеканал Хмельницького -

Полював на ціль 11 діб: як снайпери ЗСУ ліквідують командирів армії РФ.

Полював на ціль 11 діб: як снайпери ЗСУ ліквідують командирів армії РФ.

Снайпер із позивним «Ларго» 11 діб чекав моменту, аби ліквідувати одного із командирів армії РФ. Про роботу снайперів на Донеччині – дивіться. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми та трансляції: Ми у соцмере...

Радіо Свобода -