InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Автопілот Honda виявився не готовим до реального життя.

Коли минулого року Honda Motor Co. почала лізинг першого у світі автономного автомобіля рівня 3 у Японії, цей крок ознаменував нову еру зручності самостійного керування власниками автомобілів. Але нещодавній тест-драйв автомобіля Honda на швидкісних автомагістралях Токіо показує, як далеко нам до справжнього автопілота. У певному сенсі система навіть запроваджує абсолютно новий рівень стресу.

У березні минулого року Honda посіла перше місце у світовій галузі, коли випустила в Японії Legend Hybrid EX, оснащену передовим набором технологій допомоги водію Honda Sensing Elite.

В той час, як система Traffic Jam Pilot у Legend Hybrid EX обіцяє автоматичне ведення, водій-людина має бути напоготові, щоб у будь-який момент взяти на себе управління. Traffic Jam Pilot був першою автоматизованою системою водіння рівня 3, схваленою Японією, і першою доступною в серійному автомобілі для руху дорогами загального користування в будь-якій точці світу. Вона, як запевняє розробник, дозволяє відволіктися від керування автомобілем.

Але реальність показує межі автономії рівня 3, який стає все більш спірним кроком на шляху до повністю безпілотних автомобілів. Рівень 3 дозволяє керувати автомобілем в автономному режимі в більшості випадків, але вимагає, щоб водій знаходився за кермом у разі непередбаченої ситуації. Проблема безпеки полягає в тому, що деякі водії-люди, заколисані комп’ютерним шофером, можуть переключити увагу на щось інше.

Деякі автовиробники зараз уникають рівня 3 або планують повністю обійти його.

Honda ж зробила лімітовану серію седана Legend – всього 100 автомобілів – з автопілотом рівня 3 на своєму складальному заводі в Саямі, який припинив виробництво автомобілів 27 грудня в рамках глобальної реструктуризації Honda. Спеціальна версія Legend надійшла у продаж 5 березня і коштує 11 мільйонів ієн (96 000 доларів), що на 3 мільйони ієн (26 000 доларів) більше, ніж просять за звичайну версію автомобіля.

До жовтня минулого року Honda продала лише близько 80 екземплярів цієї версії седана.

Система Honda рівня 3 використовує п’ять лідарів від Valeo, п’ять радарних блоків від Continental, дві камери і глобальну навігаційну супутникову систему, щоб не губитися по дорозі. Але система працює лише у вузькому діапазоні, бо заточена під пробки. Її можна активувати лише тоді, коли швидкість автомобіля перевищує 29 км/год. Після цього штучний інтелект може працювати у діапазоні від 0 до 50 км/год.

Але під час півторагодинного тест-драйву швидкісними автомагістралями Токіо, навіть у годину пік, умови ніколи не були достатньо підходящими для того, щоб насолодитися режимом самостійного водіння 3-го рівня. На короткий час на ділянці, що веде до токійського міжнародного аеропорту Ханеда, рівень 3 справді увімкнувся. Але майже так само швидко машина розігналася до 51 км/год — і керування повернули водієві.

Безумовно, передбачається, що ця технологія працюватиме лише за умов низькошвидкісного руху з частими зупинками. І є певні ділянки міських швидкісних автомагістралей із крутими поворотами, де це взагалі не спрацює. Такі обмеження частково є визнанням того, що рівень 3 ще не готовий до широкого спектра реальних сценаріїв водіння. Його практичність також стримується верхньою межею швидкості – у реальній пробці потік часто прискорюється до 50 км/год.

Источник: ampercar.com

Фахівці дали пораду, що робити, якщо телефон почав швидко розряджатися.

Фахівці дали пораду, що робити, якщо телефон почав швидко розряджатися.

Деякі причини швидкого розряджання телефону можуть бути не такими очевидними, проте варто звернути увагу на будь-яку дрібницю, щоб зберегти заряд батареї, коли вона і так занадто швидко сідає.

InternetUA -
ТВ7+. ЛЯЛЬКИ ДЛЯ НЕНАРОДЖЕНИХ

ТВ7+. ЛЯЛЬКИ ДЛЯ НЕНАРОДЖЕНИХ

Ляльки для ненароджених. У Державному культурно-історичному заповіднику Межибіж відкрилась виставка майстрів – лялькарів на тему Голодомору. Усі композиції створені на основі реальних фактів та спогадів, які збереглись у родинах майстрів. Детальні...

Телеканал Хмельницького 1

ТВ7+. КНИЖКОВА ВЕСНА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ – В ОБЛАСТІ ПРОВЕДУТЬ ТРАДИЦІЙНИЙ КНИЖКОВИЙ ФОРУМ

ТВ7+. КНИЖКОВА ВЕСНА НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ – В ОБЛАСТІ ПРОВЕДУТЬ ТРАДИЦІЙНИЙ КНИЖКОВИЙ ФОРУМ

Гість: КАТЕРИНА ЧАБАН - директорка Хмельницької ОУНБ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ВПУ №11: ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА ДЛЯ ПІДГОТОВКИ РОБІТНИКІВ

ТВ7+. ВПУ №11: ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА ДЛЯ ПІДГОТОВКИ РОБІТНИКІВ

У Хмельницькому вищому професійного училища №11 оголосили про старт регіонального експерименту щодо створення цифрової платформи для підготовки кваліфікованих робітників машинобудівної галузі. Цифрова освітня платформа міститиме різний ресурс з пі...

Телеканал Хмельницького -

«ОГОЛОСИЛИ ШПИГУНАМИ США». Релігійні переслідування в окупації - Новини Приазов’я

«ОГОЛОСИЛИ ШПИГУНАМИ США». Релігійні переслідування в окупації - Новини Приазов’я

Росія поширює репресії щодо протестантів на окупованих територіях України. Про це у колонці для американського видання The Hill на початку квітня написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, до повномасштабного вторгнення в Укр...

Новини Приазов'я -

ТВ7+. ЗМІНИ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

ТВ7+. ЗМІНИ КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ЛІКАРНІ

З 2021-го року в рамках президентської програми в Україні побудувати та реконструювали 177-м приймальних відділень медзакладів. На Хмельниччині змін зазнали десять в тому числі і у Кам'янці-Подільському. Детальніше у сюжеті. Наш сайт : А також ми ...

Телеканал Хмельницького -

Бізнес і закони. Нововведення. 18-04-2024

Бізнес і закони. Нововведення. 18-04-2024

- З 1 квітня в Україні збільшено мінімальну зарплату з 7100грн. До 8000 гривень; - Критерії , за якими платник податків може не потрапляти під планові перевірки контролюючих органів; - 1 травня - термін подання звітності про контрольовані іноземні...

Галичина -

Фінмоніторинг заблокував рахунки VBet та Pin-UP: що сталося.
У приміщенні ресторану на площі Ринок у Львові виникла пожежа.
Хто має право на відстрочку відповідно до нового закону про мобілізацію: названо всі категорії.
У Києві прощаються з Дмитром Капрановим. Фото і відео
Крижана людина: відео реакції Луніна на перемогу в серії пенальті над «Ман Сіті» набрало 4,5 млн переглядів.
«Як можна було так опуститись?» Тетяна Овсієнко шокувала своїм виглядом: російську співачку з України не впізнати.
В Івано-Франківську затримали кримінального авторитета на прізвисько «Грузін».
Хабар в понад $21 тис. від фермера: викрито посадовицю інституту НААН України. Фото
У Дніпрі пролунав вибух: Повітряні сили попередили про загрозу балістики.
Його називали шизофреніком: СБУ повідомила про підозру ще одному співаку-зраднику України.