InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Данська партія Штучного Інтелекту вирішила обиратися до парламенту.

Політична партія у Данії, чия ідеологія та програма побудована штучним інтелектом, має намір взяти участь у парламентських виборах 2023 року. Про це пише TechExplore .

Наприкінці травня 2022 року гурт художників Computer Lars створив Синтетичну партію (СП). Вони мають намір охопити близько 15% данців, які не ходили на вибори у 2019 році.

У партії вважають, що виборці не голосували, бо до них не звернулася жодна з традиційних політичних сил.

Проаналізувавши всі письмові публікації мікропартій Данії із 1970 року, штучний інтелект СП розробив програму. На думку алгоритму, вона відбиває «політичні погляди звичайної людини».

Серед пропозицій партії — запровадження безумовного базового доходу у розмірі 100 000 крон (13 700 дол.) на місяць. Сума більш ніж удвічі перевищує середню зарплату в країні.

СП також підтримує додавання 18-ї мети ООН у сфері сталого розвитку, яка дозволить «людям та алгоритмам співіснувати більш прямо, ніж зараз».

Виборці можуть взаємодіяти із штучним інтелектом партії через Discord-канал.

Створення СП є глузливою відповіддю сотням невеликих організацій, створених останніми роками. Загалом у Данії налічується 230 мікропартій, включаючи Синтетичну.

«Це спосіб імітувати політичний процес усюди, але у прямому протиборстві з апаратом законотворчості, політичним правозастосуванням та організаційними правами», — сказав один із членів колективу Аскер Брілд Стаунаес.

Партія поки що не отримала достатньої підтримки для участі у виборах 2023 року. Відповідно до закону, політична сила має зібрати 20 182 підписи для включення до бюлетеня, а нині їх лише чотири.

Однак, якщо партії вдасться отримати місце в парламенті, вона планує використати свій мандат для зв'язку ІІ з роботою, яку виконують члени зборів.

"Ідея полягає в тому, щоб взяти цю величезну політичну та економічну силу [алгоритми] [...] і спробувати вписати її в традиційну політичну систему", - сказав Брілд Стаунаес.

Він додав, що наразі «у нас немає можливості вирішувати проблеми людей та ІІ у демократичних умовах».

У вересні 2022 року партія планує провести свій перший передвиборчий мітинг «для живої аудиторії».

Російський суд заочно засудив речника Meta до шести років.

Російський суд заочно засудив речника Meta до шести років.

Військовий суд у Москві виніс вирок Meta Platforms, прессекретар Енді Стоун отримав шість років ув'язнення за "публічний захист тероризму", вирок винесений заочно, повідомляє агентство РІА. Сама Meta визнана екстремістською організацією в Рос...

InternetUA -
Без коментарів: Криворіжжя провело до небесного війська воїна Миколу Мамаша.

Без коментарів: Криворіжжя провело до небесного війська воїна Миколу Мамаша.

Перший Міський телеканал. -

«Активні парки»: криворізький забіг

«Активні парки»: криворізький забіг

Для зміцнення імунітету та покращення здоров’я нації. Вихідними Кривий Ріг долучився до загальноукраїнської акції «Активні парки». У сквері Героїв містяни, гості та нові криворіжці змагалися у легкоатлетичних дисциплінах, зокрема у бігу на різні д...

Перший Міський телеканал. -

СЬОГО СЕНАТ ГОЛОСУЄ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

СЬОГО СЕНАТ ГОЛОСУЄ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

ВОЛОДИМИР МАНЬКО - політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвіт...

Телеканал Хмельницького -

З 1 ТРАВНЯ СТАРТУЄ ЗАПИС ДІТЕЙ В ПЕРШИЙ КЛАС

З 1 ТРАВНЯ СТАРТУЄ ЗАПИС ДІТЕЙ В ПЕРШИЙ КЛАС

ОЛЬГА КШАНОВСЬКА в.о директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабно...

Телеканал Хмельницького -

«За чисте довкілля»: толока та висадка дерев у Кривбасі.

«За чисте довкілля»: толока та висадка дерев у Кривбасі.

За чисте довкілля. Провели День благоустрою: Кривий Ріг долучився до доброчинної всеукраїнської акції. Відтак з самого ранку тисячі городян у 7 районах нашого міста разом із комунальниками почали масове прибирання. У переліку - парки, сквери, приб...

Перший Міський телеканал. -

Чемпіонат міста з самбо серед юнаків та дівчат

Чемпіонат міста з самбо серед юнаків та дівчат

Юнацький турнір з самбо: результати та перспективи.20 квітня самбісти Кривого Рогу змагались за звання кращих на Чемпіонаті міста з боротьби самбо серед юнаків та дівчат. Змагання проходили в стінах палацу спорту «Молодість» ДЮСШ №6. Хто прийняв у...

Перший Міський телеканал. -