InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Google інвестував 300 мільйонів доларів у фірму штучного інтелекту.

Конкуренція між Google і Microsoft щодо майбутнього штучного інтелекту продовжує загострюватися. У той час як Microsoft тісно пов’язана з творцем ChatGPT OpenAI, Google, можливо, звернувся до компанії, заснованої колишніми співробітниками OpenAI: маловідомої Anthropic.

STK093_Google_06.webp (15 KB)

Згідно зі звітом Financial Times , наприкінці 2022 року Google інвестував у стартап близько 300 мільйонів доларів, хоча тоді про цю новину не повідомлялося. В обмін на гроші Google отримав 10% акцій компанії. Окремо Anthropic оголосила цього тижня , що Google Cloud є її «бажаним хмарним постачальником», а компанії «спільно розробляють обчислювальні системи ШІ».

Ця динаміка чимось схожа на партнерство між Microsoft і OpenAI. Там OpenAI надає дослідницький досвід, тоді як Microsoft надає не тільки мільярди доларів інвестицій, але й доступ до своєї гігантської хмарної платформи, яка необхідна для навчання найновіших моделей штучного інтелекту з інтенсивним обчисленням.

Примітно, що Anthropic також розробляє власного чат-бота загального призначення: потенційного конкурента ChatGPT на ім’я Клод. (Claude знаходиться в закритій бета-версії, але ви можете прочитати порівняння між системами Anthropic і OpenAI тут .) Однак неясно, чи Google планує інтегрувати Claude у свої служби, як це робить Microsoft із ChatGPT . У Google вже є багато досвіду в розробці мовних систем штучного інтелекту, і FT припускає, що одним із мотивів для угоди є просто розбудова бізнесу хмарних обчислень Google.

Anthropic була заснована співробітниками OpenAI, незадоволеними траєкторією розвитку компанії

Попередня історія заснування Anthropic також актуальна. Організацію створив Даріо Амодей, колишній віце-президент із досліджень OpenAI, у 2021 році як громадську корпорацію. Амодей взяв із собою ряд дослідників з OpenAI, у тому числі Тома Брауна, провідного інженера мовної моделі ШІ GPT-3. Як зазначає FT , Amodei відокремилася від OpenAI «після розбіжностей щодо напрямків діяльності компанії» — а саме, дедалі більшої комерційної спрямованості компанії після її першої угоди з Microsoft у 2019 році.

З того часу багато дослідників штучного інтелекту критикували дії OpenAI як дедалі більш безрозсудні, зокрема його запуск ChatGPT у загальнодоступній мережі наприкінці минулого року без належних гарантій або програмного забезпечення, яке могло б надійно виявити його результати. Для порівняння Anthropic на своєму веб-сайті підкреслює свою роботу над створенням «надійних систем ШІ, які можна інтерпретувати та керувати ними». Але чи вплинуть інвестиції Google на зміну цих пріоритетів?

У будь-якому випадку, ми можемо очікувати, що незабаром почуємо більше про майбутнє ШІ Google. Наступного тижня , 8 лютого, компанія проводить захід на цю тему. Ймовірно, найближчим часом ми побачимо більше від Microsoft про її плани додати ChatGPT до Bing.

ДЕПУТАТКИ МІСЦЕВИХ РАД ВИМАГАЮТЬ ЗМІН У ПРАВИЛАХ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ.

ДЕПУТАТКИ МІСЦЕВИХ РАД ВИМАГАЮТЬ ЗМІН У ПРАВИЛАХ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ.

АНАСТАСІЯ ЯРОВА – депутатка Хмельницької міської ради TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активн...

Телеканал Хмельницького -

Інтерв'ю дня: турнір з волейболу серед юнаків, проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Інтерв'ю дня: турнір з волейболу серед юнаків, проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

17 квітня у Кривому Розі стартував 3 міський турнір змагань з волейболу серед юнаків. Він проходить у рамках проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». Детальніше про це говорили у програмі у програмі «Інтерв'ю дня».

Перший Міський телеканал. -

Street killaz у Кривому Розі

Street killaz у Кривому Розі

Водій «копійки» їхав зі сторони Святогеоргіївської вулиці у бік Льодової арени. Намагаючись об’їхати авто на дорозі, кермувальник не помітив КІА, яка була на узбіччі і вʼїхав їй прямісінько «в зад». На щастя, люди не постраждали, а от «залізним» д...

Перший Міський телеканал. -

Навзаєм. Богдан Томенчук - український поет і громадський діяч

Навзаєм. Богдан Томенчук - український поет і громадський діяч

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

«Попрощався з колегою - вранці вона в морзі» : лікар з Херсона #shorts - DW Ukrainian.

«Попрощався з колегою - вранці вона в морзі» : лікар з Херсона #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Пенсіонер: благодійні концерти ансамблю «Жартівниці».

Пенсіонер: благодійні концерти ансамблю «Жартівниці».

Ансамбль «Жартівниці» - це талановита група музикантів, що об'єднується для виступів на благодійних концертах. З їхнім виступом не лише радують глядачів музикою, а й допомагають збирати кошти на потреби тих, кому це дійсно необхідно.

Перший Міський телеканал. -