InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Вчені знайшли першого хижака на Землі

Група вчених виявила недалеко від міста Лестер, Англія, скам'янілість стародавньої медузи, яка жила 560 млн. років тому. Вчені вважають, що це перший представник тварин-хижаків на Землі, а також це перша настільки стародавня істота з чіткою будовою тіла, пише Daily Mail .

Стародавню істоту, яка нагадує за будовою тіла, сучасну медузу знайшли в скам'янілості, вік якої 560 млн років. Цю медузу назвали на честь відомого британського телеведучого та творця документальних фільмів про природу Девіда Аттенборо – Auroralumina attenboroughii. До речі, цей 96-річний британський журналіст і письменник досі працює на BBC.

Найперший хижак на Землі, жив на морському дні, мав витягнуту форму тіла та безліч щупалець, якими тварина ловила інших живих істот. Довжина тіла цієї істоти становила приблизно 18 див.

"Вважається, що сучасні групи складних багатоклітинних тварин, таких як медузи з'явилися лише 540 млн років тому після кембрійського вибуху. Це був період бурхливого розвитку життя на Землі після масового вимирання. Але цей хижак жив на 20 млн років раніше і це рання істота з чіткою будовою тіла, яка нам відома", - каже автор відкриття Філ Вілбі з Британської геологічної служби.

Вчені виявили понад тисячу скам'янілостей стародавніх тварин, серед яких виділялася ця знахідка. Вчені проаналізували радіоактивний мінерал циркон у породі, що оточує скам'янілість, щоб з'ясувати вік першого хижака на Землі.

За словами вчених, їм вдалося виявити лише одну таку скам'янілість, але вони вважають, що десь можна знайти й інші. Ці скам'янілості можуть бути ключем до розуміння того, коли зародилося на Землі складне багатоклітинне життя. Ця давня медуза належить до групи тварин, до якої входять сучасні корали, медуз та актинії.

"Це дивовижна знахідка, ми бачимо чітку будову тіла, щупальця, якими ця тварина захоплювала свою жертву, як це роблять сучасні корали та актинії. Ця істота не схожа на жодну тварину з того ж періоду часу", - каже Френкі Данн з Оксфордського університету .

За словами вчених, саме внаслідок кембрійського вибуху анатомія різних груп тварин зафіксувала свою форму на наступні 500 млн. років.

Источник: charter97.org

ЧОМУ КИТАЙ ВАЖЛИВИЙ ДЛЯ МИРУ, А США НЕ ХОЧУТЬ ДОПОМАГАТИ УКРАЇНІ НА РІВНІ ІЗРАЇЛЮ?.

ЧОМУ КИТАЙ ВАЖЛИВИЙ ДЛЯ МИРУ, А США НЕ ХОЧУТЬ ДОПОМАГАТИ УКРАЇНІ НА РІВНІ ІЗРАЇЛЮ?.

СВІТЛАНА КУШНІР, політична експертка TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у формат...

Телеканал Хмельницького -

Прайм-тайм: 25-а річниця форуму «Українська мова – мова єднання».

Прайм-тайм: 25-а річниця форуму «Українська мова – мова єднання».

Незабаром у нашому місті пройде відбірковий тур творчого форуму «Українська мова – мова єднання» з нагоди його 25-ї річниці. За період свого існування творчий форум українських митців, поезії та прози пройшов достатньо великий шлях розвитку. Про о...

Перший Міський телеканал. -

НЕБЕЗПЕЧНІ КОМАХИ: ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ПІД ЧАС ВІДПОЧИНКУ НА ПРИРОДІ?.

НЕБЕЗПЕЧНІ КОМАХИ: ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ПІД ЧАС ВІДПОЧИНКУ НА ПРИРОДІ?.

ВІКТОРІЯ ТЕРЕХОВА, ентомологиня TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі вис...

Телеканал Хмельницького -

Полісся перемогло Колос з рахунком 1:0

Полісся перемогло Колос з рахунком 1:0

Перша перемога Полісся на домашньому полі у цьому календарному році: житомирські вовки обіграли Колос з рахунком 1:0. Детальніше про перебіг гри – дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для...

Телеканал СК1 -

Дякуємо захисникам за кожну українську весну

Дякуємо захисникам за кожну українську весну

НТА -

РЕКРУТИНГ: ЩО ЦЕ ТАКЕ І ЧОМУ ВАРТО ДОБРОВІЛЬНО ДОЄДНУВАТИСЬ ДО ЛАВ ЗСУ?.

РЕКРУТИНГ: ЩО ЦЕ ТАКЕ І ЧОМУ ВАРТО ДОБРОВІЛЬНО ДОЄДНУВАТИСЬ ДО ЛАВ ЗСУ?.

АНДРІЙ МАТЮШЕНКО, сержант-менеджер 3-ї категорії Центру комплектування та рекрутингу морської піхоти ВМС ЗСУ TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від...

Телеканал Хмельницького -