InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Розсилають листи від Печерського суду. Українців попередили про нову хакерську атаку

Хакери розсилають українцям небезпечні електронні листи з програмою для віддаленого контролю за комп'ютерами нібито від Печерського суду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

"Кіберзловмисники знову намагаються атакувати користувачів в Україні, застосовуючи схему з електронними листами нібито від імені органів державної влади, відомих установ та організацій. Цього разу Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України, яка діє при Держспецзв’язку, зафіксувала масове розповсюдження небезпечних електронних листів начебто від імені Печерського районного суду Києва.", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що листи мають тему "Печерський районний суд міста Києва" та містять додаток у вигляді RAR-архіву з назвою "електроннии‌ судовии‌ запит № 7836071.rar".

Архів містить текстовий документ "код доступу 3527.txt" та захищений паролем RAR-архів "електронний судовий запит № 7836071.rar", в якому знаходиться виконуваний файл "електронний судовий запит № 7836071.pdf.exe" з підробленим цифровим підписом.

Запуск EXE-файлу призведе до встановлення на комп'ютері жертви програми для віддаленого контролю та спостереження Remcos.

Після успішного ураження комп'ютерів зловмисники викрадають автентифікаційні дані, а також використовують інфіковані пристрої для розвідки локальної обчислювальної мережі та для подальшого розвитку атаки на інформаційно-комунікаційну систему організації.

Активність пов’язують із групою UAC-0050. Саме ці кіберзловмисники використовували аналогічну схему під час атаки 6 лютого 2023 року. Тоді вони маскувалися під представників "Укртелекому".

Источник: rbc.ua

Замість світла - погрози голові ОСББ у Львові

Замість світла - погрози голові ОСББ у Львові

9 квітня мешканцям будинку на вулиці Шевченка, 418 у Львові вимкнули електроенергію, через борг скандального забудовника ПрАТ “Ірокс”, який складає понад 200 тисяч гривень. Зі слів мешканців, вони справно оплачують кошти по квитанціях на рахунок п...

ЛМН -

Два міста Львівщини потрапили до п’ятірки «прозорих» міст України.

Два міста Львівщини потрапили до п’ятірки «прозорих» міст України.

Transparency International Ukraine презентувало дослідження прозорості українських міст за 2023 рік. Статус «прозоре місто» отримали Львів, Тернопіль, Мукачево, Дніпро, Дрогобич – це ті міста, які продемонстрували зростання рівня прозорості і мают...

ЛМН -

Протести в Грузії: що відомо?

Протести в Грузії: що відомо?

У Тбілісі біля будівлі парламенту пройшов мітинг проти ухвалення закону про "іноагентів" – сталися сутички з поліцією та було затримано 14 людей Організатори заявляють, що мітинг триватиме доти, поки владна партія не відмовиться від спроб ухвалити...

ЛМН -

«Мова спілкування – російська, мусите ходити на заходи» – умови співпраці від окупантів.

«Мова спілкування – російська, мусите ходити на заходи» – умови співпраці від окупантів.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #окупація #мова #події #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

В Стрию жорстоко побили школярку

В Стрию жорстоко побили школярку

У місті Стрий, що на Львівщині підлітки завдали травм дівчині. В місцевій спільноті stryi_info у Telegram опублікували відео побиття. Як інформує анонімний користувач, інцидент трапився ще 9 квітня, однак відео оприлюднили лише зараз. Детальніше в...

ЛМН 2

«ОГОЛОСИЛИ ШПИГУНАМИ США». Релігійні переслідування в окупації - Новини Приазов’я

«ОГОЛОСИЛИ ШПИГУНАМИ США». Релігійні переслідування в окупації - Новини Приазов’я

Росія поширює репресії щодо протестантів на окупованих територіях України. Про це у колонці для американського видання The Hill на початку квітня написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, до повномасштабного вторгнення в Укр...

Новини Приазов'я 1