InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Що не можна додавати в деруни, щоб вони вийшли пухкими: поради шеф-кухаря.

Не завжди деруни виходять ідеальними, пухкими, ніжними в середині та з м'якою скоринкою. Це традиційна страва, рецепт якої передають із покоління в покоління.

І хоча, на перший погляд, ця страва, з мінімальної кількості інгредієнтів, здається простою – у деяких кухарів деруни виходять сірими, тонкими або зовсім не тримають форму та розвалюються. Основні помилки полягають у неправильно приготованому картопляному тісті, тому деруни "падають" під час смажіння чи запікання.

Щоб готувати пишні деруни за одним із класичних рецептів, треба знати, що додати в деруни, щоб вони не темнішали та як приготувати їх правильно та смачно.

Деруни – це універсальна страва, для якої підійде будь-яка начинка. Ви можете використовувати м'ясний фарш на ваш смак, натертий твердий сир, солоний сир, дрібно нарізану копчену ковбасу або шинку.

Як правильно готувати деруни: що радять шеф-кухарі

  • В тісто обов'язково треба додати натерту на тертці або перекручену на м'ясорубці цибулину. Вона збереже колір картоплі під час смажіння та зробить страву смачнішою.
  • Деруни можна готувати і без яєць. Для цього додайте 4 столових ложки борошна на 800 грамів картоплі. Борошно можна взяти пшеничне, або зробити мікс з ваших улюблених видів, залежно від бажаного смаку.
  • Тісто для дерунів можна зберігати не більше ніж годину навіть у холодильнику, а готове тісто краще взагалі не зберігати. Навіть якщо ви додали в тісто цибулину, при тривалому зберіганні воно потемнішає, тому не готуйте тісто заздалегідь.
  • Якщо ви зробили занадто великі деруни та поставили пательню на великий вогонь, вони просто не встигнуть пропектися та можуть підгоріти. Щоб деруни не виходили сирими в середині, робіть їх тонкими та смажте тільки під кришкою на мінімальному вогні. Також слід натирати інгредієнти на тісто на дрібній тертці, адже чим більша фракція картоплі, тим більше часу потрібно на приготування.
  • Деруни можуть розвалюватись, якщо картопля дала занадто багато соку і в тісті замало яєць, або картопля з низьким вмістом крохмалю. Злийте зайву рідину з тіста та добре перемішайте натерту картоплю і вбийте в неї сире яйце, щоб деруни не розвалювалися. Також можна додати кілька ложок крохмалю.
  • Щоб приготувати деруни з м'ясом скористайтесь наступною порадою: викладіть ложку тіста на пательню та накрийте кришкою буквально на хвилину. Як тільки тісто трохи схопиться, на нього покладіть начинку, а зверху запечатайте дерун ще однією ложкою тіста. Після чого пательню знову слід накрити кришкою і смажити деруни до рум'яної скоринки.
  • Якщо деруни вийшли гумовими – ви додали занадто багато борошна, якщо деруни занадто тонкі – у тісті було багато зайвої рідини.

Якими мають бути правильні деруни

Правильні деруни повинні бути м'якими, пишними та рум'яною хрусткою скоринкою. Правильні деруни повинні бути білого кольору і мати ніжну структуру і не бути сирими чи гумовими.

Щоб приготувати дійсно пишні деруни – посоліть натерту картоплю і дайте їй постояти кілька хвилин. Злийте рідину, яку виділить картопля, після чого додайте в тісто кілька ложок борошна або крохмалю.

До того ж у тісто для дерунів бажано додавати не одне, а два яйця. Вони зроблять тісто більш рідким, тому знову ж можна або злити зайву рідину, яку виділить картопля, або додати в тісто кілька ложок борошна або крохмалю.

Класичний рецепт д ерунів

  • 1 кг сирої картоплі натерти на дрібній тертці;
  • Додати 2 яйця;
  • Сіль, мелений перець до смаку;
  • Додати натерту на тертці цибулину;
  • Додати 4 столові ложки борошна;
  • Перемішати інгредієнти та смажити деруни на середньому вогні під кришкою до рум'яної скоринки;
  • Подавати з часником та сметаною.

Якщо будете додавати фарш, то його також треба посолити та приправити. За бажанням можна додати в фарш натерту на тертці цибулину, або дрібно нарізану свіжу зелень.

Источник: news.uaportal.com

Шахраї почали блокувати акаунти в Steam і вимагати викуп за розблокування.

Шахраї почали блокувати акаунти в Steam і вимагати викуп за розблокування.

Шахраї облюбували функціонал Steam, який платформа не так давно викотила. Йдеться про “сімейні групи”, в яких користувачі можуть роздавати ігри друзям і родичам, або іншим користувачам.

InternetUA -
Сесія Івано Франківської обласної ради. Квітень 2024

Сесія Івано Франківської обласної ради. Квітень 2024

Понад сорок питань. Депутати Івано-Франківської обласної ради зібралися на 30-ту сесію. Працювали плідно і без обідньої перерви. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківськ...

Галичина -

Мешканці постраждалого будинку у Дніпрі про ракетний удар РФ.

Мешканці постраждалого будинку у Дніпрі про ракетний удар РФ.

Сьогодні Росія завдала ракетного удару по Дніпру. Попередньо відомо про трьох загиблих і 24 поранених. Пошуки людей тривають. Ракета пошкодила житлову п'ятиповерхівку. Вона частково зруйнована. Загалом унаслідок обстрілу пошкоджено п'ять багатопов...

Радіо Свобода 6

У Львові ТЦК скрутили чоловіка: що про це відомо?

У Львові ТЦК скрутили чоловіка: що про це відомо?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #тцк #львів #скандал #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #ЗС...

НТА 1

У ГУР та Повітряних силах розповіли, як збили літак РФ «старими відомими засобами».

У ГУР та Повітряних силах розповіли, як збили літак РФ «старими відомими засобами».

«Він упав». 19 квітні на Ставропіллі, що в сусідній Росії, впав дальній стратегічний бомбардувальник-ракетоносій Ту-22М3. У Міноборони РФ падіння літака пояснили його «технічною несправністю». Головне управління розвідки Міноборони та Повітряні си...

Новини Приазов'я -

Російське телебачення замість українського: РФ розвиває мовлення в окупації? - Новини Приазов’я.

Російське телебачення замість українського: РФ розвиває мовлення в окупації? - Новини Приазов’я.

Окупаційна влада захопленої частини Херсонської області днями заявила, що розвиває і модернізовує радіомережі у регіоні. У так званому Міністерстві цифрового розвитку розповіли, що поширюють мовлення «Радіо Таврія» на селище Лазурне, Залізний Порт...

Новини Приазов'я 1

XXIX сесія Івано-Франківської обласної ради

XXIX сесія Івано-Франківської обласної ради

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 13

Фахівці розповіли, що робити, якщо у вас вкрали телефон.
Росія може припинити війну вже сьогодні. Країни G7 назвали спосіб
Прорив або крах: гороскоп Таро на з'єднання Юпітера та Урана в кінці квітня 2024 року.
У One UI 7 від Samsung з’явиться нова функція у вигляді вертикальної панелі програм.
У Конотопі Сумської області пролунав вибух під час тривоги.
Реєстр військовозобов'язаних: депутати пропонують повернути майже всі пункти щодо персональних даних.
Українські банки та обмінники готуються переписувати курс долара: чого очікувати за кілька днів.
«Земля на карті стоїть» : окупант спробував пояснити, чому Україна «належить» Росії, і осоромився.
На всі знаки зодіаку чекають несподівані зміни: гороскоп на кінець квітня 2024 року.
«Путіна треба спустити з неба на землю» : Зеленський взяв участь у терміновому засіданні ради Україна-НАТО.